20 Temmuz 2010 Salı

90. YIL DOSTLUK ve İŞBİRLİĞİ FOTOĞRAF SERGİSİ

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğundan Rusya-Türkiye arasındaki işbirliğinin 90. yıl anısına Trabzon’da dostluk ve işbirliği fotoğraf sergisi açıldı.


Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu tarafından 20 Temmuz 2010 günü(Bugün) Saat 17.00’de Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonunda, “Yeni Rusya ve Yeni Türkiye İşbirliğinin İlk Adımları” adı altında 1920-1930’lu yıllarda Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 90. Yılı münasebetiyle Türk- Rus ilişkilerini konu alan fotoğraf sergisi açılmıştır.

Serginin açılışında Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Kirill Fedorov, Trabzon Belediye başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar işbirliği, dostluk ve barışa vurgu yaptılar.

Trabzon Valisi recep Kızılcık:

“İlki Ankara’da gerçekleştirilen ve 2. si de burada(Trabzon’da) gerçekleştirilen Rusya Cumhuriyetinin çok değerli Başkonsolosu Kirill Beyefendiye, personeli ile birlikte çok teşekkür etmek istiyorum.Çünkü gerçekten özellikle Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerle ekonomik, ticari ve kültürel ve diğer tüm alanlarda iyi ilişkiler içerisinde, şüphesiz tüm konsoloslarımızla iyi ilişkiler içerisinde çalışıyoruz. Kirill beyefendinin kendisinin Ankara’da doğması hesabıyla diğerlerine göre bir adım önde hareket ediyor. Az önce de konuşmasında da ifade etti. (Trabzon için) şehrimiz dedi.

Kendisine katılıyoruz. Çünkü bu şehir hepimizin şehri. Bu şehri nasıl güzelleştirir, insanların ve barışın istifadesine nasıl sunabiliriz. Bu konuda kendileri de büyük gayret sarf ediyorlar.Ümit ediyorum ki, özellikle Trabzon limanı marifetiyle Rusya’ya ya da oradan buraya yapılacak ihracat ve ithalatın gelişmesinde de kendileri dün olduğu gibi bugünde gerekli katkıyı sağlayacaklardır.

Yine bildiğiniz gibi Sochi ile de bir uçak seferi düşünülmüş. 1 yıldır gündemde idi. Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Başkanıyla görüştük. Cumartesi akşamı da THY Başkanı Sayın Hamdi Topçu ile de görüşüldü. Olumlu yönde haberi kendilerine bildirdiklerini ifade ettiler.

Bundan sonra haftanın 2 günü hep beraber Sochi’ye sanayicimizle, tüccarımızla gidip oralarda ilişkileri güçlendirmeye vesile olacaktır.

Bu hattın kurulmasında Sayın konsolosun, Bay Kirill’in büyük katkıları oldu. Bundan dolayı Sayın Konsolosa teşekkür ediyor, iki dost ülke arasındaki ilişkilerin ümit ediyorum ki, engellerin karşılıklı olarak kaldırılmasıyla daha da artacağına olan inancımı ifade ediyor, tekrar bende bu sıcak ortamda sözü daha fazla uzatmadan hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, TTSO Başkanlığı saymanı Adnan sağlam, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Kirill Fedorov ve davetliler hep birlikte sergiyi gezdiler.


Sergide yer alan fotoğraflarda genellikle Türkiye Cumhuriyeti Devletinde görev alan birçok devlet adamının da fotoğraflarının yer alması dikkati çekti. Davetlilere pasta ve meyve suyu ikramı yapıldı.


**
TEŞEKKÜR


Bu arada 13 Mart 2010 Cumartesi günü Zorlu Grand Otelde Karadeniz Belediyeler Birliğince Zorlu Grand Otel’de toplantıda kalp krizi geçirerek, rahatsızlanmam nedeniyle bana ilk müdahaleyi yapan ve hastalığım nedeniyle gerekli ilgisini esirgemeyen Trabzon Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümükçüoğlu’na teşekkürlerimi sunma fırsatını buldum.


Teşekkürlerimi sunmak amacıyla defalarca randevu talep etmeme rağmen bu güne kadar randevu taleplerim gerçekleşmedi. Ancak bu sergi esnasında Trabzon Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkürlerimi sunmak ve ayaküstü de olsa sohbet etmek imkânı bulma bahtiyarlığını yaşadığımdan dolayı mutluluk duydum. Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve sağlığımla ilgilenen herkese tekrar teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


HABER ve FOTOĞRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU

SERGİDEN GÖRÜNTÜLER:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder