22 Temmuz 2010 Perşembe

Büyükelçi Orav, Vali Kızılcık’ı Ziyaret Etti

Estonya Ankara Büyükelçisi Aivo Orav; Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile Makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

4 bin yıllık tarihi geçmişi ile turizm, kültür ve ticaret merkezi olan Trabzon’un Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Kızılcık;
“Sizleri bölgesel önemi çok büyük olan merkez konumunda ki Trabzon’umuzda ağırlamaktan son derece mutluyuz. Ümit ediyoruz ki burada kaldığınız zaman süresince hoşça vakit geçirirsiniz” dedi.
Vali Kızılcık, ziyaretin iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin daha da gelişmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Büyükelçinin Sözlerini Vali Kızılcık Tercüme Etti

Estonya Ankara Büyükelçisi Aivo Orav’ın İngilizce yaptığı konuşmayı ziyareti takip eden basın mensupları için Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Türkçeye çevirdi. İngilizceyi en iyi konuşan vali olarak bilinen Vali Kızılcık, bu hünerini Büyükelçi Orav’ın konuşmasına yaptığı çeviri ile gösterdi.
Estonya ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin en üst düzeyde olduğunu dile getiren Büyükelçi Orav ise,

“Daha önce Avrupa Birliği büyükelçileri ile beraber ilk defa Trabzon’a gelmiştim. Tabi buraya herkes gelmek istiyor, çünkü Trabzon gerçekten çok güzel bir şehir. Bende eşim ve çocuklarımla beraber bir kere daha Trabzon’a geldim. Ümit ediyorum ki Estonya ile Türkiye arasındaki iyi ilişkiler ileride de daha kuvvetlenmiş olur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, ziyaretin anısına Büyükelçi Orav’a plaket verirken Büyükelçi Orav’da Vali Kızılcık’a ülkesini tanıtan bir albüm hediye etti. (V.Basın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder