4 Temmuz 2010 Pazar

TRABZON’DA, “ÇANAKKALE 1915 MÜZESİ” TIR’I

Gezici “ÇANAKKALE 1915 MÜZESİ” Tır’ı Trabzon’a geldi. Trabzon Belediyesinin ve bazı firmaların katkılarıyla Trabzon Taksim Meydanında “ÇANAKKALE 1915 MÜZESİ” Tır’ı adı altındaki gezici müze, izleyicilerin ziyaretine açıldı.

Gezici “ÇANAKKALE 1915 MÜZESİ” Tır’ı Trabzon’a geldi. Trabzon Belediyesinin ve bazı firmaların katkılarıyla Trabzon Taksim Meydanında “ÇANAKKALE 1915 MÜZESİ” Tır’ı adı altındaki gezici müze ve diğer 2 stant daha ücretsiz olarak, izleyicilerin ziyaretine açıldı.

*Gezici müzede, Çanakkale Savaşlarıyla ilgili bazı bilgi, belge ve savaşın yıkıcı izlerini taşıyan mermiler, kovanlar, eşyalar, resim, tablo ve diğer bazı hususlar Müze Tır’ında yer aldı. Trabzon halkının büyük ilgi ve beğenisini kazanan Müze Tır’ı her gün çok sayıda meraklı vatandaş izliyor. Ziyaretçiler tarafından tarihe tanıklık eden bu belgelerin bol bol hatıra fotoğrafları çekiliyor.

**Ayrıca Arçelik firması tarafından bir Tanıtım Tır’ı ile stant açtı. Stantta özellikle “ROBOT ÇELİK” tiplemesi çocukların çok ilgisini çekti. Stant görevlisince büyük, küçük isteyen herkese robot çelik ile fotoğraf çekip, anında tabederek, meraklısına vermesi hoş karşılandı.

***Bir diğer Stant Tır’ı ise Aksigorta-Akut’un ki idi. Burada açılan stantta 1999 yılı depremi ve depreme karşı alınan önlemlerin yetersiz olması nedeniyle yaşanan acılar, depremin bıraktığı acı izler, bizzat olayın tanıklarının dilinden bir büyük TV aracılığı ile halka anlatıldı. Binaların sigortalanmasının önemi vurgulandı.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU

STANTLARDAN BAZI GÖRÜNTÜLER:

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder