8 Temmuz 2010 Perşembe

MÜFTÜ VEYSEL ÇAKI’DAN “MİRAÇ KANDİLİ MESAJI”

Trabzon İl Müftüsü Veysel ÇAKI: “Miraç Kandili vesilesiyle sadece çevremizdeki insanlara değil, bütün kâinata sevgi, dostluk, hikmet ve rahmet penceresinden bakmaya başlayabilirsek, bize sunulan bu altın fırsatı iyi değerlendirmiş, birey ve toplum olarak Miracı gerçekten idrak etmiş oluruz” dedi.


Bugün 8 Temmuz 2010 (26 Recep 1431) Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan bu gece Mübarek MİRAÇ KANDİLİ’dir.
Miraç Kandili nedeniyle Trabzon İl Müftüsü Veysel ÇAKI, bir Mesaj yayınladı.

MÜFTÜ Veysel ÇAKI’NIN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI:

“08.07.2010 Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece, nice ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran Miraç Kandilidir. Böylesi ilahi hikmet ve manalarla dolu geceyi idrak etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

Kelime anlamıyla “gece yolculuğu” manasına gelen İsra ve “yükselmek, yükseğe çıkmak, yükselmeyi sağlayan vasıta” anlamına gelen Miraç; âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimize, Mekke döneminde bir gece, Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuğu ifade eder.

Miraç hadisesi, ilahi kudret ve lütfün bir tezahürü olması yönüyle müminler için madde ve ötesini birlikte düşünme ve algılama imkanı; Allah’a olan iman ve Hz. Peygamber’e bağlılıklarını pekiştiren bir sınav, Peygamber Efendimiz için de Yüce Mevla’nın yardım ve desteğine mazhar olarak risalet görevinde moral kazanma vesilesi olmuştur. Yaratılanların en şereflisi olan Hz. Peygamber’in Rabbinin huzuruna kabul edilişini temsil eden İsra ve Miraç mucizesi bizlere insanın, ilahi rızaya ve desteğe ulaştığında akıl ve idraki zorlayacak derecede nice üst makamları ulaşabildiğini gösterdiği gibi mana âleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten, her şeyin sahibi olan Yüce Allah’a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğini de hatırlatmaktadır.

Miraç gecesi farz kılınan beş vakit namazın “ Mü’minlerin Miracı” olarak nitelendirilmesi de, namazın böyle bir yükselişte ne derece etkin ve önemli bir ibadet olduğunu gösterir. Gerçekten sadece bedeni ile değil özüyle, gönlüyle, duygu ve düşüncesiyle Allah’a yönelen ve namazda Rabbi ile baş başa kalmanın mutluluğunu yakalayan bir mü’min, daima O’nun gözetimi ve desteği altında olduğunu hatırdan hiç çıkarmayarak, bu bilinçle hayatının bütününe farklı bir anlam yükleyecektir.

Bu gece idrak ettiğimiz Miraç Kandili vesilesiyle geçmişimizin muhasebesini yaparak, geleceğimizi daha aydınlık kılabilirsek, sadece çevremizdeki insanlara değil, bütün kâinata sevgi, dostluk, hikmet ve rahmet penceresinden bakmaya başlayabilirsek, bize sunulan bu altın fırsatı iyi değerlendirmiş, birey ve toplum olarak Miracı gerçekten idrak etmiş oluruz.
Bundan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere bu gecenin huzur getirmesi dileğiyle, bütün vatandaşlarımızın, özellikle Trabzon halkımızın Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna, bütün Müminlerin de arınmasına ve affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum”
dedi.

MİRAÇ KANDİLİ vesilesiyle, Müftülükçe bu akşam Trabzon Merkez ÇARŞI CAMİİNDE, Miraç Özel Kutlama Programı icra edilecektir.


HABER ve FOTO: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder