27 Temmuz 2010 Salı

MUHTAR, KANSERE KARŞI DİRENİYOR

Dört dönemdir Trabzon Merkez Gülbaharhatun Mahallesi Muhtarlığını yapan Haydar Kalkışım bir süreden beri akciğer kanserine karşı mücadele veriyor.

On günlüğüne gittiği Antalya tatilinden Trabzon’a dönen ve aniden rahatsızlanan Kalkışım’ın yapılan ilk tetkiklerinde Akciğer Kanseri başlangıcı teşhisi koyuldu.

Muhtarın rahatsızlığı duyan herkes üzüldü. Çevresinde ve bürokraside çok sevilen ve Trabzon’un en yaşlı muhtarlarından olan Haydar Kalkışım, Gülbaharhatun ve Ortahisar mahallelerinin ve Atapark’ın gülü olarak anılıyor. Herkes muhtar Kalkışım’a moral verirken; “Sen bu hastalığı mutlaka yenersin Muhtar” diye latifede bulunuyorlar.

Muhtar Kalkışım’ı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin zemin katındaki kanser tedavisinin yapıldığı Kemoterapi Bölümünde bulduk. Orada birçok hasta tedavi görüyor. Hepsinin de moralleri iyi görünüyor.

Epey zayıflamış ama muhtar Kalkışım’ın morali çok iyi. Nüktedanlığı hala devam ediyor. Bazı basın organlarında kendisi ile ilgili çıkan haberler onu çok etkilemiş. Konuşmalarında kendisine gösterilen vefa nedeniyle basına çok minnettar olduğunu vurguluyor. “’Dayan Muhtar iyi olacaksın’ diye başlık atan yayın organı beni ağlattı yahu” diyor.

Dert ortağı ve yardımseverliği ile tanınan ve çevresinde herkes tarafından sevilen ve sayılan muhtarın bu hastalığı yeneceğini umut ediyor ve Sevgili Muhtar Kalkışım’a Allah’tan acil şifalar diliyoruz.


HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder