29 Temmuz 2010 Perşembe

Resul KÜÇÜK Avrupa Şampiyonu Oldu


Bulgaristan da yapılan Avrupa Boks Şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden Trabzon Akçaabat’lı 65 Kg boksörümüz Resul KÜÇÜK, tüm rakiplerini yenerek, Avrupa Şampiyonu oldu.



Bulgaristan’da yapılan Avrupa Boks Şampiyonasında rakiplerini birer birer yenerek, altın madalyanın sahibi olan Trabzon Akçaabat’lı Resul KÜÇÜK, böyle büyük bir başarıya imza attığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Memleketi Trabzon’da büyük sevgi gösterileriyle karşılanırken, “Bundan sonraki hedefim, dünya şampiyonu olmaktır” dedi

13-14 yaş gurubu Avrupa Boks Şampiyonasında çeyrek Finalde İrlandalı rakibini 8-1 sayı üstünlüğü ile yenen Resul KÜÇÜK yarı finalde ise ev sahibi Bulgar rakibini maçın 1. raundunda hakem kararı ile yenerek, adını finale yazdırdı. Finaldeki rakibi ise İngiliz boksör oldu. İngiliz rakibi karşısında üstün gelen boksörümüz Resul KÜÇÜK, büyük bir başarı göstererek, Avrupa Şampiyonu oldu.

Avrupa Şampiyonu Olan Resul KÜÇÜK, ayrıca 20 Ülkeden 183 boksörün arasında Avrupa’nın en iyi boksörü ödülünü de aldı.

Akçaabat Boks Spor Gücü boksörü olan 65 Kg boksörümüz Resul KÜÇÜK;

“Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdim. Bunun meyvesini de bu şampiyonada başarılı maçlar çıkartarak aldım. Rakiplerimin karşısında oldukça iyi bir performans gösterdim. İnşallah bundan sonra Dünya Şampiyonu da olurum.

Türk Milleti her şeyin en iyisine layıktır. Türk Bayrağını en üstlere taşıyıp İstiklal marşımızı tüm Avrupa’ya dinlettim. Çok mutlu ve gururluyum. Bir Akçaabat’lının neler yapabileceğini herkes görsün” dedi.

Boks Antrenörü Altar KALKIŞIM ise yaptığı açıklamada;

“Resul ters gard bir boksör, çok yetenekli ve güçlü. Daha yolun başında bu denli büyük bir başarı yakalaması oldukça sevindirici. İnşallah Dünya Şampiyonu da olacaktır. Sorumluluğumuz bir hayli arttı. Daha iyi başarılar yapmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. (Y. Kaynak: www.akcaabathaber.com - 28 Temmuz 2010 Çarşamba)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder