25 Temmuz 2010 Pazar

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün Vali Kızılcık’ı Ziyaret Etti

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, Bakan Ergün’ün sivil toplum kuruluşları Trabzon’a daha fazla nasıl destek verilebilir konusunda görüşme yapacağını söyledi.

Trabzon’un çok önemli bir şehir olduğunu belirten Bakan Ergün,

“Öncelikle Trabzon ilimiz gerçekten tarihi kökleri itibariyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri. Trabzon, Türkiye’nin en büyük cazibe merkezlerinden biridir. Trabzon’un bu merkezi hüviyetini yeni bir takım aktivitelerle güçlendirmek gerekiyor” dedi.

Bakan Ergün, Anadolu şehirlerinin, Karadeniz ve Akdeniz limanlarıyla buluşturulması gerektiğini ifade ederek,

“Anadolu’da da çok büyük bir dinamizm var. Ama bu dinamizmin liman şehirleriyle buluşması halinde ülke topluca büyük bir dinamizm kazanmış olacaktır. Bugün yapılan çalışmalardan bazıları da bu istikamettedir. Hem Anadolu boydan boya kendi içerisinde duble yollarla örülmekte, karayolu ulaşımı geliştirilmekte, havayolu ulaşımı son derece büyük bir inkişaf içerisinde. Havayolunda artık neredeyse atıl bir havaalanımız kalmadığı gibi, yetmez hale geldi hava alanlarımız. Yeni yeni havaalanları da yapma durumundayız” dedi.

Demiryolu projelerine de son derece ağırlık verildiğini ifade eden Ergün, şöyle devam etti:

“Demir ve deniz yoluyla, Anadolu boydan boya demiryollarıyla örülüyor. Kars-Tiflis-Bakü tren yolu bunlar basitmiş gibi görünüyor ama bunlar böyle değil. Bunlar Londra’dan Pekin’e kadar çok uzun bir tren yolu ağını birbirine bağlayan bir projedir. Hızlı koşmamız lazım. Ayağımızdaki prangaları sökmemiz lazım”

Daha sonra ziyaretin anısına Vali Kızılcık, Bakan Ergün’e, telkariden yapılmış kahve fincanı hediye etti.


HABER: Muhammet YAVRUĞLU


FOTOĞFLAR: M. MAZLUM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder