10 Temmuz 2010 Cumartesi

SP BÜYÜK KONGRESİ, 11 TEMMUZ’DA


Saadet Partisi’nin Olağanüstü Kongresi; 11 Temmuz’da Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılacak. Kongrenin, olası bir erken seçim nedeniyle öne çekildiği ve SP’de önemli kararların alınması bekleniyor.


Saadet Partisinin yarın (11 Temmuz 2010'da) büyük kongresi var. Normal Kongre tarihinin öne çekilmesinin, muhtemel bir erken seçim düşüncesinden kaynaklandığı belirtiliyor.


SP’li tecrübeli eski bir politikacıdan alınan bilgiye göre, “ ‘Kongreden İktidara’ sloganı ile yapılacak olan Olağanüstü Büyük Kongre ile Ülkenin tıkanan siyaseti için bir dönüm noktası olacağını, önümüzdeki seçim için yol haritasının belirleneceğini ve Türkiye'nin yeni umudunun SP olduğunu, siyasetin kavga ederek ve sürekli gerginlik üreterek değil, belli bir üslupla yapılması gerektiğini belirtilerek;

“Türkiye'nin bütün sorunlarına karşı çözüm önerileriyle milletin karşısına çıkıyoruz. Laf değil çözüm üreten, somut projeler ortaya koyan bir parti olmaya devam edeceğiz. 2008 yılındaki kongreyle büyük bir çıkış yakaladık. 11 Temmuz'da yapacağımız İktidara Yürüyüş Kongresi ise yeni ve büyük sıçrayışın başlangıcı olacak. Bu kongreyle birlikte yeni bir dönemi başlatacağız. SP ve Halk, el ele Yeniden Büyük Türkiye'nin kurulması için gerekli olan adımları hep birlikte atacağız” şeklinde konuştu.

Sürekli gerilim üreten, çatışan ve bunlardan beslenen bir siyasi yapının artık Türkiye'ye verecek hiçbir şeyinin kalmadığını, bundan sonra milletin toparlanma adresinin, sağlam ve güvenilir bir çatı olan SP’de olacağını iddia etti.

11 Temmuz Pazar günü yapacakları “Kongreden İktidara” adını verdikleri Genel Kongre ile ilgili toplumun nabzını tuttuklarını söyledi.

Saadet Partisi, Olağanüstü Genel Kongreye giderken toplumun değişik kesimlerinin de görüş ve önerilerini bir anketle tespit çalışması yaptıklarını ifade eden eski politikacı şunları söyledi;

“Bu anket çalışması sayesinde hem şimdiye kadar söylediklerimizin ve yaptıklarımızın nasıl anlaşıldığını görüyoruz, hem de kongreden sonra hangi konuların gündeme getirilmesinin beklendiğini sormak suretiyle ileriye dönük planlamalar yapacağız.

Örneğin diğer siyasi partiler kısır çekişmeler içerisinde iken, ekonomik, sosyal ve dış politika konularında çözüm önerilerimizi tüm kamuoyuna paylaşmıştık. Takdirle karşılanan önerilerimizden bir kaçı şunlardır;

‘Barış ve Kardeşlik için Gönüllü Birliktelik Projemiz’, vesayetten Millet egemenliğine dönüş için ‘Yeni Anayasa Çağrımız’, ‘Mayınlı arazilerin temizlenmesi hakkındaki kanun tasarısı ile ilgili arazilerin yabancılara verilmesinin sakıncalarını dile getirdiğimiz milli çözüm önerilerimiz’, ‘ekonomide ve dış politikada farklı ve milli çözüm önerilerimiz’ " dedi.

Kongre sonrası hangi konulara öncelik verilmesi gerekeceği konusunda ise sekiz madde arasında en çok işaretlenen konuların hemen gündeme getirileceğini dile getirerek,

Bu sekiz gündem maddesinin ‘yeni anayasa’, ’terör’, ‘işsizlik ve pahalılık’, ‘eğitim’, ‘dış politika’, ‘demokrasi ve insan hakları’, ‘aile ve boşanmalar’, ‘ahlaki konular’ olduğu görülmüştür.

Aslında tüm sorunlar acildir. Çözülemeyip ertelenen sorunlar dağ gibi önümüzde duruyor. Ülke sorunları konusunda adım atılamadığından hayat yaşanmaz hale gelmiştir.

‘Kongreden iktidara !‘ adını verdiğimiz bu kongrenin milletimizin umutsuzluğuna çare olacak Saadet iktidarının yolunu açacağına inanıyoruz”
dedi.

11 Temmuz'da Türkiye'de millet adına ve çözüm odaklı siyaset adına yeni bir sayfa açılacağını da kaydeden eski siyasetçi şunları söyledi:

“Bugüne kadar ortaya koyduğumuz eylem, çözüm projeleri ve siyasi kulvarda attığımız emin adımlarla Türkiye'de gerçekten ana muhalefet partisi gibi hareket ettik. Bundan sonrada da böyle olacağız. Kamplaşma ve kutuplaşmanın partisi olmadık, olmayacağız. Sağduyulu, kavga etmeyen, projelerle konuşan siyaset tarzımızı sürdüreceğiz. Bilgiye dayalı ve ahlâk ekseninde siyaset yapacağız" dedi.


Yol Ayrımı Olabilir mi?

Ancak, partililer ve halk arasında yaygın görüş; bu kongre ile Numan Kurtulmuş un partiyi Erbakan ve Milli Görüş Çizgisinden tamamen koparmak üzere gittiği, 11 Temmuz’daki kongre öncesi tecrübeli Gazeteci ve Köşe Yazarı Taha Akyol’a yaptığı açıklamalara ilişkin camiadan büyük tepkiler yükselmeye başladı.
Bilindiği üzere Gazeteci ve Köşe yazarı Taha Akyol’un köşesinde SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’a atfen yazdığı:

Bana Sayın Erbakan’ın hiçbir müdahalesi olmadı. Ancak partimiz üzerinde ‘Erbakan Vesayeti olduğuna dair kamuoyunda bir algı var. Kongremizde bu algıyı kaldıracağız. Hem söylem, hem kadro olarak!’ sözleriyle, Kongrenin amacını açıklamıştır” ifadesi yanlış ya da maksadı aşmış ifadeler değilse, Kurtulmuş’un bu kongre ile bir operasyona hazırlandığı amacını taşıyacak olması partide büyük huzursuzluk doğurdu.
SP Genel Başkanı Kurtulmuş’un bu sözleri, ‘Kongreden iktidara’ adı verilen Olağanüstü Kongre’nin, Dünyaca tanınan Erbakan Hoca’nın manevi otoritesine karşı bir kalkışma zemini olabileceğini gösteriyor. Bu bakımdan da, Saadet Partisinin yarın yapılacak olan Olağanüstü Büyük Kongresi’nin bir kırılma noktası olabileceği, tecrübeli siyasi gözlemciler tarafından ifade edilmektedir.

Saadet Partisinin(SP) Olağanüstü Büyük Kongresi’nin yarın Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılacağı bildirilmiştir.


HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder