30 Temmuz 2010 Cuma

Sümela el mi değiştiriyor!


Gaflet mi, Dalalet mi? Ya da … ne? Dış güçler ve 3-5 AB'ci ya da milli değerlerini veya inancını yitirmiş birkaç zavallı istiyor diye halkın karşı çıkmasına yani millete rağmen Sümela Müzesi; inanç turizmi tuzağına ve Yunanistan istihbaratının emellerine alet edilemez. Lütfen yetkililer göreve…!!!

KTÜ Tıp Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Kerim Arslan'ın konu ilgili makalesini sunuyoruz.

**
Sümela el değiştiriyor!




Prof.Dr.Mithat Kerim ARSLAN
mka17@mynet.com

Geçen yıl Trabzon' a 3 özel uçakla gelen, aralarında Selanik Valisi ve bir Rus Milletvekilinin de bulunduğu Rus ve Yunan Ortodoks Kilisesi mensubu papazlar Sümela Müzesinde ayin yapmak istemişlerdi. Ayin dediler ama Yunan Milli Marşını kendi dillerinde söylemişlerdi.

Rus Milletvekilinin burada ne işi var derseniz, onun Rusya Federasyonu Yunan Cemiyet Başkanı olduğunu öğrenince anlamış olursunuz. İlavesi var; Selanik Valisi Panayotis Psomyadis ise "Ben Pontusluyum, Yunanlıyım, sonra da Selanik Valisiyim" demişti.

Eylül 2009' da AB Trabzon'da toplantı yaptı. Olan burada oldu. Maçka Belediye Başkanı da bu tarihten sonra 180 derece ters döndü!

Sümela’da ayin izni çıkması için karar ve talimatlar yağmaya başladı. Hiç kimse "inanç turizmi" gibi martavalın arkasına sığınmasın, bu ancak geri zekâlıları uyutmak için kullanılan uyuz bir ifadedir.

15 Ağustos, Trabzon'umuzun Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin yıldönümüdür. Trabzonlular, Trabzon Valisinden 15 Ağustos'ta Fetih kutlamalarının muhteşem bir şekilde Ayasofya'da yapılmasını beklemektedir. Ayasofya halen resmi camii statüsündedir.

Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfı
olan Ayasofya'nın cami olarak, Trabzonlulara hizmete başlayacağı tarihi ve bununla ilgili çalışmalar hakkında Trabzon Valisi halka bilgi vermek zorundadır. Demokrasi açıklık ve dürüstlük rejimidir.

Trabzonlulardan gizledikleri bilgilerin Pontus sitelerinde yayınlanması ise ayrı bir utanç sebebi olmaktadır. Yoksa şehrin her yerine asılan " Trabzon tesislerle büyüyor" siyasi parti afişleriyle kandırılmaya Trabzonlular layık değildir. (Kaynak: www.karadeniz.com.tr )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder