25 Temmuz 2010 Pazar

TRABZON BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ AÇILDI


Trabzon Belediye Meclisi dün Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK'ın da katılımıyla açıldı. Açılışa ayrıca Vali Dr. Recep KIZILCIK, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU ile KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÖZEN katıldı.





Meclisin ilk konuşmasını yapan Gençlik Meclisi Başkanı Muammer TOSUN Trabzon'da yaşayan gençlerin bilgi birikimlerinin ve yeteneklerinin Trabzon'un hizmetinde olacağını ifade ederek;

"Tek sevdamız Trabzon' düşüncesiyle yola çıkan genç beyinlerin, genç yeteneklerin bilgi birikimlerini yaşadıkları şehir adına kullanmalarına olanak sağlamak hedefiyle kurulan Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi temsil ettiği şehre layık olmak için elinden gelen mücadeleyi ortaya koyacaktır. Böyle bir meclisin başkanı olmak bir yana, üyesi olmak bence büyük bir onur ve mutluluk vesilesidir.

Siz değerli gençlik meclisi üyesi arkadaşlarımla birlikte Sayın Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU'nun desteğiyle Trabzon'da adından söz ettirecek büyük ve önemli projelere imza koyacağımıza canı yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU, Trabzon Belediyesi olarak 'gençlik geleceğimiz' düşüncesinden yola çıkarak, gençliğin şehrin idaresinde bir kültür, sanat, spor ve medeniyet kenti olan Trabzon'un gelişmesinde ön planda olmasını amaçladıklarını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu, "Çağın en gelişmiş beyinleri olması sebebiyle kentsel ve ülkeye büyük katkıları olması amacıyla Meclisimizin tümümün kararıyla Trabzon'daki Gençlik Meclisini oluşturmaya ve o gençliğin kendi komisyonları arasında yapacağı çalışmalarla şehre kültüre, sanata, spora katkılarının oluşmasını amaçladık. Ve sizlerin teşrifiniz sırasında Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisinin açılışını yapmayı planladık" diye konuştu.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÖZEN, Trabzon Belediyesi'nin çok güzel bir uygulamaya imza attığını söyledi.

Rektör Özen, "Biz genç beyinlerin canlı projelerini yansıtmaları, alacağınız kararların büyük ölçüde Sayın Başkanımızın uygulamalarına önderlik edeceğini ve onlara fikir açısından yardımcı olacağını düşünüyorum. Meclise seçilenleri de yürekten kutluyorum. İnanıyorum ki başarılı hizmetler vereceksiniz" dedi.

Trabzon Valisi Dr. Recep KIZILCIK, Kurtuluş Savaşı sırasında ve Cumhuriyet'i kurarken Trabzon’lular'ın Atatürk'ün en yakınında ve en büyük destekçilerinden olduğunu belirterek,

"Şu anda Trabzon'lu gençler yine gençlerin sosyal sorumluluk almada kentin gelişmesi ve kalkınmasına katkı koymada sorumluluk duygusuyla hareket ettiklerinin bir göstergesi olarak, Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci olarak Trabzon'umuzda Belediyemizin bünyesinde Gençlik Meclisi'ni oluşturdular.

Biz de bu şehrin insanının daha mutlu, daha müreffeh ve daha medeni olması için katkı koymak istiyoruz. Ve onların bu sorumluluğu üstlenme konusunda gösterdikleri cesaretten dolayı kendilerini tebrik ediyorum.

Sayın Bakanımızın da Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görevlendirilirken, büyüklerimiz herhalde Trabzon gençliğinin bu konuda ne kadar hassas, duyarlı olduğunu da göz önünde bulundurdular" dedi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK ise, böyle bir toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan ÖZAK, gençliğin öneminin her geçen gün biraz daha arttığını, gençliğin yararına olan gençliği geliştirecek her türlü adımı heyecan ve sevinçle karşıladıklarını belirtti.

Bakan Özak şöyle konuştu: "Küresel düzeyde çok hızlı gelişmelerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Böyle bir dünyada gençler her zamankinden daha büyük önem taşıyor.

Artık ülkelerin kalkınması, genç nüfusu ve genç nüfusunun niteliği ile doğru orantılı olarak ele alınıyor. Onun için genç nüfus inanılmaz bir artı, büyük bir değer olarak kabul etmek lazım. Türkiye'de ve dünyada gençlik alanında çok önemli ilerlemeler, gelişmeler ve yeniliklere tanık oluyoruz.

O nedenle 12 Ağustos 2010 tarihinden başlamak üzere Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Gençlik Yılı ilan edildi. Yine BM'nin gelecek yıl Tunus'ta yapılacak toplantısı Gençlik konusunda yapılacak. Bu süre boyunca tüm dünyada gençlik alanında bir uyanış, küresel düzeyde bir bilinçlenme ve gençliğe gelişimine katılımına verilen önem de bir artışa tanık olacağız.

Türkiye olarak bakıyoruz ki, gençlik olarak onlardan bir adım öndeyiz. Dünyada en geniş katılımlı ve en büyük gençlik buluşmasını 31 Temmuz-13 Ağustos arasında İstanbul'da yapacağız. Trabzon Belediyesi'nin yapmış olduğu bu uygulamayı çok doğru buluyorum ve destekliyorum.

Gençlerin önünün açılması ve bilgi birikimlerinin değerlendirilmesi çok önemlidir: Bu çalışmadan ötürü Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU'nu tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından gençlik meclisinin oluşmasına katkılarından ötürü Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK'a, Trabzon Valisi Dr. Recep KIZILCIK'a, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU'na ve KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÖZEN'E birer plaket verildi.



HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder