29 Temmuz 2010 Perşembe

Trabzon İl Kadın Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Mahmut Halal: “Kurduğumuz bu komisyonlar yerel soruları daha iyi tespit etmemize ve sürdürülebilir çözümler üretmemize katkı sağlayacaktır” dedi.


Trabzon İl Kadın Koordinasyon Kurulu toplantısı Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal başkanlığında Valilik B toplantı salonunda yapıldı.

Trabzon İl Kadın Koordinasyon Kurulu toplantısından kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadın istihdamını arttırılması komisyonlarının kurulması kararı çıktı.

Trabzon Valiliği, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın hayata geçirilmesi konusunda büyük bir adım daha attı. Daha önce kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik “Kahvehanelerde Beyaz Kurdele Kampanyası” ve kadın istihdamının arttırılmasına yönelik araştırmalar, atölye çalışmaları gerçekleştiren Trabzon Valiliği, şiddet ve düşük istihdamla daha etkili mücadele yürütmek amacıyla Valilik bünyesinde komisyonlar oluşturdu.

Komisyonlar, konuyla ilgili gerçekleştirecekleri detaylı araştırmaların ardından kadına karşı şiddetin önlenmesi ve istihdamın arttırılması etkili kararlara imza atmayı hedeflemektedir.

Kurula Başkanlık yapan Vali Yardımcısı Mahmut Halal, kadına yönelik şiddet ve düşük istihdamın Türkiye’nin ve dünyanın bir gerçeği olduğunu dile getirerek,

“Ancak her kentin kendine özgü sorunları vardır. Yerel sorunların doğru tespit edilip, sağlıklı çözüm yolları üretilmelidir.

Kurduğumuz bu komisyonlar yerel soruları daha iyi tespit etmemize ve sürdürülebilir çözümler üretmemize katkı sağlayacaktır”
dedi.

Yerelde Eşitlik Programı Trabzon Koordinatörü S.Sinem Mısırlıoğlu ise, gerek Koordinasyon Kurulu ve gerekse alt komisyonların önemine değinerek,

“Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı çıkardığı genelgelerle Kadın Haklarının güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin gerçekleştirilmesiyle ilgili çok önemli adımlar atmıştır.

Kurulmuş olan bu komisyonlar, çıkartılan genelgelerin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesine katkı sunacaktır”
şeklinde duygularını ifade etti.

Kadın haklarının güçlendirilmesi ve kadın erkek eşitliği konusunda kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasını hedefleyen Koordinasyon Kurulu: İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İŞKUR, Eşitlik Komisyonları ve Kadın Kuruluşları gibi kilit kurumlardan oluşuyor. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder