16 Temmuz 2010 Cuma

Vali Kızılcık, OF Sel Bölgesinde

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, önceki gün şiddetli yağıştan olumsuz etkilenen Of, Sürmene ve Köprübaşı ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Beraberinde AK Parti Trabzon milletvekili Cevdet Erdöl, Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Karayolları Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Recep Çıtır ile birlikte Of ilçesine gidip sel ve heyelandan zarar gören afet bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Kızılcık, ilk olarak şiddetli yağışlardan en çok etkilenen İkidere köyüne gitti.

Burada evleri yıkılan Seyfettin Bala ve Mahmut Bala’nın evlerini ziyaret eden Vali Kızılcık, vatandaşların sorunları dinledi ve kendilerine “geçmiş olsun” dileklerinde bulundu.

Daha sonra Of-Çaykara yolu üzerinde bulunan Fındıkoba köyüne giden Vali Kızılcık, Fındıkoba Köyü Muhtarı Yusuf Kondak’tan bilgi aldı. Daha önce de aynı mevkide sıkıntılar yaşandığını belirten Muhtar Kondak, Vali Kızılcık’tan köprünün yükseltilmesini istedi.

DSİ Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır’a gerekli talimatları veren Vali Kızılcık, Muhtar Kondak’a Çaykara yolunda meydana gelen tahribatı ve yıkılan köprüyü en kısa zamanda onaracaklarını söyledi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Kızılcık:

“Meydana gelen sel felaketinin can kaybı olmadan atlatılması sevindiricidir. Maddi zararlar yerine getirilir. Hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra durum rapor halinde Başbakanlığımıza, Bakanlığımıza bildirilecek ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri devletimizin imkânları dâhilinde giderilecektir” dedi.

Vali Dr. Recep Kızılcık, Of ilçe gezisi tamamlandıktan sonra beraberindekilerle selden zarar gören Sürmene ilçesi Ormanseven beldesi ile Köprübaşı ilçesine bağlı Güneşli köyünde de incelemelerde bulundu. (V.Basın)


HABER: Muhammet YAVRUOĞLU


HEYETİN TESPİTLERİNDEN GÖRÜNTÜLER:







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder