26 Temmuz 2010 Pazartesi

Vali Kızılcık, Şehit Yakınları ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Şehit yakınları ve Gazilerle bir araya gelen Vali Kızılcık: ‘Şehit ailesi değerli midir?’ diye soran Şehit çocuğuna, çok değerli olduklarını anlatarak, “Biz her zaman askerimizle, polisimizle idaremizle sizlerin emrinizdeyiz” dedi.

Trabzon Valiliği tarafından düzenlenen törenle şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verilmesinin ardından Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla yemekte bir araya geldi.

Toplumları toplum yapan, vatanları vatan yapan özel değerler olduğunu ifade eden Vali Kızılcık,

“Bir şehidimizin çocuğu bana ‘şehit ailesi değerli midir?’ diye sordu. Bende kendisine şehit ailesinin, gazi ve gazi yakınının bizim için ne kadar değerli olduğunu anlatmaya çalıştım.

Toplumları toplum, vatanları vatan yapan özel değerlerin başında şehitlik ve gazilik mertebesi gelmektedir. Sizler bulunduğunuz, girdiğiniz her toplumda başınız dik ve gururla dolaşmayı hak eden özel, müstesna insanlarsınız.

Biz her zaman askerimizle, polisimizle idaremizle sizlerin emrinizdeyiz”
dedi.

“Şehitlerimizin bize bırakmış olduğu genç yavrularımızı, çocuklarımızı, şehitlerimizin istediği gibi yetiştirmek bizim görevimizdir” diyen Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şehitlerimizin bizlere emaneti çocuklarımızın en iyi şekilde okutulması, yetiştirilmesi, vatan ve millet için faydalı birer fert olarak, diğer emanetlerine en iyi şekilde bakabilmeleri için biz her türlü desteği yapmaya hazırız. Bu bizim görevimizdir.

Görevimizi yapamadığımız durumlarda lütfen sizler hatırlatın. Tüm gücümüzü seferber ediyoruz ve etmeye de hazırız.”

Daha sonra şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile sohbet eden Vali Kızılcık, çocuklara da çeşitli hediyeler verdi. (V.Basın)


HABER: Mıuhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder