19 Eylül 2010 Pazar

Ayasofya eylemcilerinin hamisi İsrail çıktı!


Ayasofya’da ayin için provokatif eylem yapmak isteyen organizasyonun akıl hocası, kışkırtıcısı İsrail çıktı.

MİT, Ayasofya’da ayin provokasyonunun perde arkasında İsrail’in olduğunu tespit etti: Türkiye’nin Filistin halkına verdiği destekten rahatsız olan, kanlı Mavi Marmara baskını sonrası Türk düşmanlığına soyunan ABD’nin önde gelen Yahudi kuruluşu Anti-Defamation League (ADL) gemi baskınına misilleme yapıp Türkiye’yi zor durumda bırakmak için sözde ‘Uluslararası Ayasofya Komisyonu’ isimli örgütü kışkırttığı, eylem için destek vermeyi taahhüt ettiği öğrenildi.
Ayasofya’da provokatif eylem yapmak isteyen organizasyonun akıl hocası İsrail çıktı.

Türkiye’nin Filistin halkına verdiği destekten rahatsız olan, Mavi Marmara baskını sonrası iyice Türk düşmanlığına soyunan ABD’nin önde gelen Yahudi kuruluşu Anti-Defamation League (ADL) gemi baskınına misilleme yapıp Türkiye’yi zor durumda bırakmak için sözde ‘Uluslararası Ayasofya Komisyonu’ isimli örgütü kışkırttığı, eylem için destek vermeyi taahhüt ettiği öğrenildi.
PROVOKASYONUN ALTINDAN YAHUDİ LOBİSİ ÇIKTI !!!

Merkezi Washington’da bulunan sözde ‘Uluslararası Ayasofya Koalisyonu’ isimli örgütün başını çektiği 200 kişilik provokatif grubun ‘Ayasofya Camii’nde ayin’ girişimi Türkiye’nin Yunanistan ve ABD’yi uyarması ile iptal edildi. Başını Chris Spirou isimli Yunan asıllı ABD vatandaşının çektiği grubun provokatif eylemlerinden bir süreliğine vazgeçirildiği öğrenilirken, provokasyonun altında ise, ABD’de İsrail lehine faaliyet yürüten Yahudi lobisinin olduğu ifade ediliyor. Kamuoyunun birkaç gün önce öğrendiği durumla ilgili Milli İstihbarat Teşkilatının uzunca bir süredir çalışma yürüttüğü belirtildi. Bir hafta önce emniyet birimlerinin ‘Uluslararası Ayasofya Koalisyonu’ tarafından yapılacak eylemle ilgili toplantı yaptığı, istihbarat raporlarının masaya yatırıldığı ifade edildi. Yapılan toplantıda provokasyon girişiminin fikir babasının Anti-Defamation League (ADL) isimli Yahudi lobisi olduğu tespitine yer verildi.

Son dönemde aktif bir dış politika izleyen Türkiye’ye tepkili olan Yahudi lobisinin, kanlı Mavi Marmara olayı sonrası açıkça düşmanlık yapmaya başladığı belirtiliyor. Anti-Defamation League yetkilerinin Yunan asıllı ABD vatandaşı Chris Spirou’yla 2 ay kadar önce Newyork’ta irtibat kurduğu, Ayasofya Camii’nin kiliseye dönüştürülmesi için eylem yapılması gerektiğini belirttikleri, yapılacak eylemlere her türlü desteğin sağlanacağını söyledikleri vurgulanıyor.

Alınan istihbarata göre 200 kişilik grubun muhtemel bir engellemeye karşı beşerli gruplar halinde Ayasofya’ya girmeyi planladığı ve müze güvenliğinin bu konuda uyarıldığı ifade ediliyor.

YAHUDİ ÇOCUKLARINI HARVARD’A GÖNDERMEMEKLE TEHDİT ETMİŞTİ

‘Uluslararası Ayasofya Komisyonu’ isimli örgütü Türkiye’de eylem yapmaya teşvik eden ADL isimli Yahudi lobisinin Türk düşmanlığı yeni değil. Dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi, nakit birikimlerini kullanarak düzenli olarak aldığı İsrail bonolarından vazgeçip son dönemde istikrarlı ekonomisi ile parlayan Türk bonolarını tercih etmişti. Harvard’ın İsrail yerine Türkiye’ye yi seçmesine tepki gösteren Yahudi lobisi ADL, Harvard’ı kara listeye almakla tehdit etmişti. Bu yatırımın Türkiye’yi cesaretlendireceğini belirten lobi, internet sitelerinde, “Çocuklarımızı artık Harvard’a değil Yale ve Princeton’a göndereceğiz”, “Harvard bir kez daha İsrail’in karşısında”, “Antisemitik Harvard’ı kınıyoruz”, “Obama’nın atadığı yeni Anayasa Mahkemesi yargıcı ve eski Harvard hukuk fakültesi dekanı Elena Kagan’ın ordumuz hakkında yaptığı açıklamalara bir bakın. Bu okuldan çıkanların ne olduğu belli”, “Biz de Harvard mezunu yatırım danışmanlarına paralarımızı emanet etmeyelim” gibi mesajlar yayınlamıştı.

BBP’DEN AYASOFYA’DA ‘AYİN’ GİRİŞİMİNE TEPKİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) ile Alperen Ocakları dün Ayasofya önünde toplanarak ayin girişimini protesto etti. Ayasofya Müzesi önündeki ilk eylemi, BBP İstanbul İl Başkanlığı üyeleri ile Alperen Ocakları üyeleri yaptı. Müze önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, Ayasofya’da ayin yapılmak istenmesine tepki gösterdi. BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan’ın da aralarında bulunduğu grup adına yapılan basın açıklamasında, “Biz Bayram namazını burada kılmak istediğimizde bize izin verilmedi. Biz de hükümete çağrıda bulunarak ayine de izin verilmemesini istedik. Çağrımıza kulak verilerek ayine izin çıkmadı” görüşü dile getirildi. BBP ve Alperen Ocakları’nın ardından yapılan ikinci eylemde ise, Hak ve Eşitlik Partisi üyesi yaklaşık 40 kişi, Ayasofya önüne gelerek Türk bayrağı açtı ve ayin girişimini protesto etti.

PROVOKATÖR(Kışkırtıcı) GRUP YUNAN SINIRINDA AYİN YAPTI

Ayasofya Camii’nde ayin yapmalarına izin verilmeyen 200 kişilik kışkırtıcı Yunanlı grup, dün öğle saatlerinde Türkiye-Yunanistan sınırında ayin düzenledi. Yunan-Amerikan Kültür Derneği Başkanı Chris Spirou öncülüğündeki Ortodoks grup dün izinsiz olarak Ayasofya’da bir ayin yapmayı planlıyordu. Ancak gelen tepkiler üzerine Türkiye, çoğunluğunu ABD asıllı Yunanların oluşturduğu grubun Ayasofya’da ayin yapmasına izin vermemişti. Bunun üzerine Yunan grup, Ayasofya’daki ayini ertelediklerini açıklamıştı. Yaklaşık 200 kişilik grup Dedeağaç’tan yola çıkarak, dün Türkiye-Yunanistan sınırına geldi. Grup dün öğlen saatlerinde, sınırın Yunanistan bölümünde Ayasofya Camii’nde yapmayı plânladıkları ayini düzenledi.

SPIRU AİHM’E BAŞVURACAK

Bu arada, Ayasofya’da dini ayin yapma taleplerine Türk makamlarından tepki gelmesi üzerine İstanbul’a gelmekten vazgeçen Uluslararası Ayasofya Kilise Bölgesi Organizasyonu Başkanı Chris Spiru, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) şikâyette bulunacağını söyledi.

AYASOFYA VAKFİYESİ

“Kim bu vakfiyenin bir şartını değiştirir, fasit bir te’ville, dalavereyle vakıf hükmünü yürürlükten kaldırır ve aslını değiştirir, füruuna itiraz eder veya bunları yapana yol gösterir ve yardım eder veya kanunsuz olarak onda tasarruf yapmaya kalkar veya sahte evrak düzenleyerek mütevellilik hakkı gibi şeyler ister, yahut onu kendi hesabına geçirirse haram işlemiş olur, günah kazanır. Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların ebediyen la’neti onun üzerine olsun. Azapları hafiflemesin. Kıyamet gününde yüzlerine bakılmasın.

Kim bunu işittikten sonra değiştirirse, günahı değiştirenlerindir. Allah işitendir, bilendir. Bu vakfı değiştirmeye, bozmaya girişen kişi ölümü, sekeratı, kıyamet sahnelerini ve karanlığını, kabri ve yalnızlığı, münkeri ve heybetini, nekiri ve soracaklarını, Âlemlerin Rabbi huzurunda duracakları günü hatırlasın. O gün hiçbir kimse hiçbir şeye sahip değildir. O gün bütün işler Allah’a aittir.”

Kaynak: Vakit

(www.timeturk.com - Cumartesi 18.09.2010 – 12.00)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder