25 Eylül 2010 Cumartesi

İstanbul Sanayi Odası’ndan Vali Kızılcık’a Ziyaret

Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı C.Tanıl Küçük ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, “İşadamlarımızın bölgemize düzenlediği bu geziye katılımın yüksek olması bizi ziyadesiyle memnun etti. Biz işadamlarını burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Zira bu bölgede gerçekten yatırımların yapılmasını istiyoruz” dedi.

Karadeniz’in Türkiye’nin çok önemli bir bölgesi olduğunun altını çizen Vali Kızılcık, “Karadeniz Bölgemizde özellikle Trabzon’un, bundan sonra ziyaret edeceğiniz Batum, Tiflis, Soçhi ve Tahran ile çok ciddi ticaret ve turizm potansiyeli olan son derece önemli bir merkez olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

“Trabzon son dönemde devletimizin, hükümetimizi, iş adamlarımızın büyük ilgisine mazhar oldu” diyen Vali Kızılcık, konuşmasına söyle devam etti:

“Trabzon önemli gelişmeler gösteriyor. 2011 yılının Temmuz ayında bir Anadolu kenti olarak ilk defa Avrupa Gençlik Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacağız. Bu anlamda 250 Milyon Dolarlık sportif altyapı yatırımı yapıyoruz. Tabi ki bunlarda bizim merkez olma yönünde önemli mesafeler kat etmemizi sağlıyor. Ama bununla beraber özellikle turizm alanında çok ciddi gelişmeler var. Özellikle Arap turistlerin bölgemizi ziyaretinde yaklaşık yüzde 40’lık bir artış gerçekleştirdik. Bu almamda da tüm iş adamlarımızı konaklama tesislerinin yapımına da davet ediyoruz.”

Trabzon’un kongre turizmi açısından da çok önemli avantajları olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, “Karadeniz deyince biraz egzotik, biraz bilinmeyen, biraz tarih, biraz kültür olduğu için insanlar bu post modern dönemde bu tür değerlere önem verdikleri için buraları görmek istiyorlar. Dolayısıyla özellikle yurt dışından çok ciddi talep gelemeye başladı. Bunun da altyapısını oluşturmak için Doğu Karadeniz Turizm Master Planı’nı Turizm Bakanımız koordinatörlüğünde 5 bakanlığımızın katılımıyla şu anda yapım safhasındayız. Bu plan hayata geçtiği zaman gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlama imkanımız olacak” şeklinde konuştu.

İstanbul Sanayi Odası Başkanı C.Tanıl Küçük, İstanbul Sanayi Odası olarak yurt gezilerini sürekli yaptıklarını ve Trabzon’a ikinci defa gediklerini söyledi. Gezi programında bu yıl Karadeniz’i seçtiklerini ifade den Küçük, Trabzon, Rize, Batum seyahatine Trabzon’dan başladıklarını belirtti.

İşadamları ile birlikte Trabzon’a gelen Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun ise, “Arkadaşlardan böyle bir davet alınca bende eski başkan olarak Trabzon’a Rize’ye bakanlığı bıraktıktan sonra veda edememiştim. Bu vesile ile buraları ziyaret etmek istedim. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar bünyesindeki bütün odalar, Türkiye’nin kalkınmasında en kritik dönemlerde büyük fedakarlıklar yapmıştır” dedi.

Trabzon’a özgü Temel, Fadime kültürünün kaybolmasının kendisini fazlasıyla üzdüğünü dile getiren Coşkun, “Her bölgenin kendi öz kültürü vardır. Trabzon ve havalisi Temel ile Fadime’de bu kültürü birleştiriyor. Bunun yaşatılması için özel programlar yapmanızı rica edeceğim. Çünkü duyduğuma göre giderek Temel ve Fadime isimlerinin çocuklara konulması azalıyormuş. Halbuki o, bu bölgenin zekasını, her şeyini ortaya koyan fıkralarıyla yaşayan bir kültürdür. Uluslararası bir sempozyum düzenlemekte fayda var. Temel Fadime kültürünü yaşatmak lazım” diye konuştu.


Vali Kızılcık’ın çok başarılı çalışmalar yaptığını da belirten Coşkun, “Başarılı hizmetlerinizi Trabzon’a taşıdınız. Zaten valilik kararnameniz çıkarken arkadaşlar hep aynı kanaatteydi. Trabzon’a bir hareketlilik getirdiniz. Başarınızı sivil toplum kuruluşları ile olan diyaloğunuzla beraber halkla bütünleşmenizde görüyoruz. Gerçekten Trabzon büyük illerimizden biri ve giderekte büyüyor. Sizinde bu gelişmede büyük emeğiniz var, başarılarınızın devamını diliyoruz” dedi.


Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, ziyaretin anısına Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun’a Trabzon’a özgü Kazaziye işlemeli gümüş tespih, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan ile İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı C.Tanıl Küçük’e ise Telkari işlemeli gümüş fincan takımı hediye etti. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder