11 Eylül 2010 Cumartesi

Muharrem Hafız, Kur’an Ziyafetiyle Hakk’a Uğurlandı

Trabzonlu Ünlü Hafız Hacı Hafız Muharrem Arslantürk(69) Hoca, Trabzon Akçaabat Işıklar Beldesinde Bugün İkindi Namazına Müteakip Türkiye’nin seçkin Hafız ve Hocalarınca Okunan Kur’anlarla Hakk’a Uğurlandı.

Trabzonlu Ünlü Hafız Hacı Hafız Muharrem Arslantürk(69) Hoca, Trabzon Akçaabat Işıklar Beldesinde Bugün(11 Ağustos 2010 Cumartesi Günü) İkindi Namazına Müteakip Türkiye’nin seçkin Hafız ve Hocalarınca Okunan Kur’anlarla Hakk’a Uğurlandı.

Hacı Hafız Muharrem Arslantürk’ün Cenazesi Işıklar Beldesi Çarşı camiinin doğu tarafında bulunan musalla taşına konuldu. Merhum hocanın yakınları burada taziyeleri kabul etti. Bu sırada Çarşı Camiinde Akçaabat İlçe Müftüsü Yakup Baki tarafından camide konuşma yapıldı. Belirlediği program doğrultusunda Türkiye’nin tanınmış hoca ve hafızlarınca Kur’an-ı Kerim’in çeşitli Surelerinden ayetler okundu. Çeşitli kişilerden gelen mesajlar okundu.

Camide kalabalık nedeniyle büyük izdiham yaşandı. Caminin alt, üst ve avluları müminlerle doldu taştı. Cemaatin önemli bir kısmı yer bulamadı. Işıklardan olan bazı cemaat Işıklar da son yılların en kalabalık cenazesi nitelemesini yaptılar. İkindi namazının edasından sonra helallik alındı.
Cenaze namazı iki dönem Trabzon İl Müftülüğü yapan eski Müftü Raif Korkmaz tarafından kıldırıldı. Dua ise Trabzon Tonya’dan Ankara Hacı Bayram Camii eski İmam Hatiplerinden Fikret Latifoğlu tarafından yapıldı.

Cenaze esnasında tanınmış birçok kişinin Hafız Muharrem Hoca’nın vefatından derin üzüntü duydukları ve özellikle Eski müftü Raif Korkmaz ve Fikret Latifoğlu’nun yüzlerinden belli oluyordu.

Cenaze namazından sonra babası Hacı Hafız Ali Haydar Özak’ın öğrencisi olan Muharrem Arslantürk Hoca’nın tabutunun altına giren Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın tabutun uzun mesafe taşımazı dikkati çekti.

Merhum Muharrem Hafız’ın naşı omuzlar üzerinde taşındıktan sonra caminin 300 m. Batı tarafındaki mezarlığa götürüldü. Burada da okunan Kur’anlar, tekbirler ve dualar ile toprağa verildi.

Merhum Hacı hafız Muharrem Arslantürk Hocayı dostları bu ebediyete olan son yolculuğunda da yalnız bırakmadı. Cenazeye Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, KTÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Pehlivan, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Dörtyol belediye Başkanı Cevat Birinci, Akpınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Değirmenci, Derecik belediye Başkanı Ali Ulusoy, Işıklar Belediye Başkanı Alişan Bayram, Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ramazan Latifoğlu, Eski Fiskobirlik başkanı Salih Erdem, Eski 1. Nolu Yol-iş Başkanı M. Erdem, Eski Trabzon Müftüsü, Raif Korkmaz, Akçaabat Müftüsü Yakup Baki, Merkez vaizi O.Nuri Gürsoy, Vakfıkebir İlçe Müftüsü, iş adamı Mustafa Şılbır, Almanya’dan gelen iş adamı Celal Mermertaş, Ankara’dan gelen iş adamı İdris Köse, Trabzon Eski Milli Eğitim Müdür yardımcısı Hasan Öztürk, Trabzon Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yol, Başbakanlık Müşaviri Ömer Faruk(Mustafa) Köse, İşadamı Ali Değirmenci, Trabzon Affan Lisesi Müdürü Sadık Güler, Affan Lisesi eski Baş Müdür Yardımcısı Süleyman Aşık, Akçaabat Eğitim Bir-Sen Başkanı Kemal Kocaman, Türkiye’nin tanınmış hocalarından Fikret Latifoğlu, Mehmet Satan ve daha birçok hoca, çok sayıda belediye başkanı, bürokrat, eğitimci, müftü, siyasetçi, iş adamı, Türkiye’nin ve Trabzon’un tanınmış hafız, hoca ve vaazları, çok kalabalık bir cemaat katıldı.

Merhum Muharrem Hafız ile bir akrabasının ve oğlunun benzerliği cemaatin dikkatlerinden kaçmadı.

Rahmet-i Rahman’a Göçen Merhum Hacı Hafız Muharrem Arslantürk Hocamıza Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Eş, Dost, Akraba ve Sevenlerine, Öğrencilerine ve Bütün Din Kardeşlerimize Sabr-ı Cemil Niyaz Ederiz.


HABER ve FOTOFRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU(TRABZON HABER AJANSI)


CENAZEDEN GÖRÜNTÜLER:





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder