21 Eylül 2010 Salı

Slovakya Büyükleçisi Jacabcin Vali Kızılcık’ı Ziyaret Etti

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Slovakya Cumhuriyeti Büyükelçisi Vladimir Jacabcin ile Slovakya Trabzon Fahri Konsolosu Suat Gürkök’ü makamında kabul etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, Trabzon’da fahri konsolosluk açılmasının iki ülke arasından var olan dostane ilişkilerin daha da ileriye taşınmasına katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Slovakya ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek ve güçlendirmek için Trabzon’da fahri konsolosluk açtıklarını ifade eden Büyükelçi Jacabcinise,

“Bugünün özelliği bu akşam Trabzon’da fahri konsolosluk açacağız. Bu anlamda iki ülke arasında ki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağız” dedi.

Trabzon’u ilk gördüğünde kendisine Slovakya’yı hatırlattığını kaydeden Büyükelçi Jacabcin,

Bu kadar güzel bir yerde fahri konsolosluğumuzun olması iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmede çok önemli bir unsur olacaktır.

Fahri konsolosluğumuz; politik ilişkilerin dışında kalan eğitim, sosyal ve tabii ki ticari ilişkilerin geliştirilmesinde faaliyet gösterecek.

Belediye ile görüşüp Slovakya’dan bir şehrin Trabzon şehri ile kardeş şehir olmasını araştıracağız.

Her ne kadar iki ülke arasındaki ilişkiler mükemmel olarak gitse de fahri konsolosluğumuz; bu tür ilişkiler ile özellikle eğitim alanında öğrenci değişim programları gerçekleştirip, iki ülke öğrencilerinin birbirini daha iyi tanımalarında ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirilmesinde son derece etkili olacaktır”
şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ve Büyükelçi Jacabcin bir birlerine çeşitli hediyeler sundular. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder