10 Eylül 2010 Cuma

Trabzonlu Ünlü Hafız Hakk’a Göçtü

Trabzonlu Ünlü Hafız Hacı Hafız Muharrem Arslantürk(69) Hoca, İstanbul’da Hakk’ın Rahmetine Kavuştu. Cenazesi, Yarın İkindi Namazına Müteakip Işıklar Beldesinde defnedilecek.

Trabzon’un ve Türkiye’nin Ünlü Hafızı Akçaabat Işıklar Beldesinden Hacı Hafız Muharrem Arslantürk(69) Hoca, İstanbul’da Hakk’a Göçtü.

Merhum Muharrem Hafız Hoca’nın cenazesi, İstanbul Fatih camiinde; bugün Cuma namazına müteakip İstanbul Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra cenazesi memleketi olan Trabzon’a gönderildi.

Merhum Hacı Hafız Muharrem Arslantürk Hoca Efendinin Cenazesi yarın(11.09.2010 Cumartesi Günü) Akçaabat İlçesine bağlı Işıklar beldesinde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra aynı yerdeki aile kabristanlığına defnedilecektir.

Merhum Arslantürk Hoca, emekli olduktan sonra da İstanbul’da yaşamaya devam etti. Ancak Alzheimer Hastalığına yakalanmış ayakta durmakta zorluk çekiyor, bu nedenle tedavi görüyordu.

Hastalığına rağmen Arslantürk Hoca; eş, dost, arkadaş ve akrabalarını, doğduğu, büyüdüğü ve eğitim gördüğü şehrini, Trabzon'u unutmuyor, ziyaret için sık sık Trabzon'a gelmeye gayret ediyordu.


Hacı Hafız Muharrem Arslantürk Hoca Kimdir?


Hacı Hafız Muharrem Arslantürk, 1941 yılında Akçaabat’ın Işıklar Beldesi’nde doğdu. Küçük yaşlarda Kur’an eğitimine başlayan Arslantürk, önce Işıklar Beldesinde Ali Aktaş Hoca’dan Kur’an eğitimi aldı, daha sonra da Hacı Hafız Ali Haydar Özak’ta hafızlığını tamamladı.

Aşere-i Takrib İcazetini Mehmet Aşık Kutlu Hocaefendi’den alarak tamamlayan Arslantürk, ardından Trabzon İskenderpaşa Camii’nde imam-hatiplik görevine başladı. Daha sonra da Pazarkapı Camii’nde imam-hatiplik görevini sürdürdü.

Kendi isteği ile tayin isteyerek, 1967 yılında İstanbul Aksaray’daki Valide Sultan Camii’nde imam hatiplik görevine başladı.

Uzun yıllar İstanbul Aksaray Valide Sultan Camii’nde görev yaptıktan sonra 2002 yılında kendi isteği ile emekli oldu.

Trabzon’dan yetişen ve Ankara’da görev yapan Fikret Latifoğlu ve Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki birçok tanınmış hocalar ve Rahmet-i Rahmana göçen Âdem Erim Hoca Efendi ile birlikte Özel ve TV’lerde birçok dini programlara katıldı.

Merhum Arslantürk Hoca; Trabzon’un sevilen simalarından olup daha önceki yıllarda Hakk’ın Rahmetine kavuşan Merhum Hakkı Arslantürk ve Sadık Arslantürk’ün kardeşi, Trabzon İmam Hatip Lisesinde Öğretmenlik yapan Hikmet Arslantürk’ün amcasıdır.

Hacı Hafız Muharrem Arslantürk, imametin yanı sıra çok sayıda da talebe yetiştirdi. Merhum Arslantürk 3 çocuk babasıydı.


Rahmet-i Rahman’a Göçen Merhum Hacı Hafız Muharrem Arslantürk Hocamıza Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Eş, Dost, Akraba ve Sevenlerine, Öğrencilerine ve Bütün Din Kardeşlerimize Sabr-ı Cemil Niyaz Ederiz.


HABER ve FOTOĞRAF: Trabzon Haber Ajansı/Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder