21 Eylül 2010 Salı

YENİ HASTANEYE “HAÇKALI HOCA BABA HASTANESİ” İSMİ VERİLDİ

200 Yataklı Yeni Akçaabat Devlet Hastanesine Trabzon'un ve Türkiye'nin en çok sevilen İslam alimlerinden Olan Haçkalı Hoca Baba(Mustafa TARHAN)'ın ismi verildi.


Akçaabat Yaylacık Mahallesi, Karayolları eski 105. Şube Şefliği arazisi üzerine yapılan ve inşaatı bitirilmek üzere olan ve en kısa zamanda hizmete açılması beklenen 200 Yataklı Yeni Akçaabat Devlet Hastanesi'ne Trabzon'un en sevilen İslam alimlerinden Haçkalı Hoca Baba(Mustafa TARHAN)'ın isminin verildiği öğrenildi.

İnşaatı bitmek üzere olan Yeni Akçaabat Devlet Hastanesine Trabzon'un en çok sevilen İslam alimlerinden ve Erenlerden Haçkalı Hoca Baba(Mustafa TARHAN)'ın isminin verilerek AKÇAABAT HAÇKALI HOCA BABA DEVLET HASTANESİ olarak anılacak olması Akçaabat ve Trabzon kamuoyunun büyük ekseriyeti tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.
Alınan bilgiye göre, AKÇAABAT HAÇKALI HOCA BABA DEVLET HASTANESİ Kurucu Başhekim olarak, bir Üroloji Uzmanı doktorun atandığı ve kısa süre içerisinde göreve başlayacağı öğrenildi.

Ayrıca, Trabzon halkı tarafından Akçaabat Haçkalı Hoca Baba Devlet Hastanesinde bir bölümün Trabzon Ahi Evren Kalp Damar Cerrahi Hastanesine bağlı bir acil müdahale ünitesinin kurulması istenmektedir.

Ulaşım kolaylığı nedeniyle kriz geçiren kalp hastalarına burada acil müdahale ile birçok hayatın kurtulacağına inanılmaktadır. Bu önerinin yetkililer tarafından dikkate alınması beklenmektedir.


HABER : Mustafa TÜRKYILMAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder