15 Ocak 2011 Cumartesi

ALOĞLU OSMAN EFENDİ, OKUNAN KUR’ANI KERİM ve DUALARLA ANILDI

Merhum Aloğlu Hacı Osman Ar; FOTO: Muhammet YAVRUOĞLU - 25.07.2008

Aloğlu Osman Efendi(Merhum Osman Ar) Ölümünün 2. Yılında Ruhuna İthafen Okunan Kur’an-ı Kerim ve Dualarla Anıldı.

SUÇ VE SUÇA GÖRE CEZA / Araştırmacı Yazar HÜSEYİN ALBAYRAK


Millet hayatiyetini sürdürmede kanunlar ve nizamlar, o milletin değerleri üzerine kurulmazsa ve kanunlar milli karakterlerle, örflerle çatışır, milli bünyeye uymazsa zaman zaman arızalar verir, düzensizlikleri ortaya çıkarır.

8 Ocak 2011 Cumartesi

FİLM YOLUYLA KÜÇÜMSEMEYİ ŞİMDİ DE KANÛNÎ’YE GETİRDİLER / Araştırmacı Yazar MUSTAFA YAZICI


2010 yılında Atatürk'ü tanıtıyoruz diyerek, kargaları kovan küçük Mustafa edebiyatı ve Atatürk'le hiç bağdaşmaz bir serüven izlettiler, ekranlarda kamuoyuna..

TRABZON VALİSİ DR. KIZILCIK, “KÜLTÜRÜMÜZÜ DEVAM ETTİRMELİYİZ”


Anadolu Sigorta’nın “BİR USTA, BİN USTA” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teknik danışmanlığıyla düzenlediği TRABZON KAZAZİYESİ eğitim çalışmalarının belge töreni ve sergi açılışı Trabzon Sanat Evi’nde gerçekleştirildi.



Açılışını Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın yaptığı sergiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, kursiyerler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışın ardından Vali Kızılcık ve beraberindeki heyet sergiyi gezdi.



Vali Kızılcık, unutulmaya yüz tutmuş sanatların yaşatılmasının önemine işaret ederek, yaptığı konuşmada;


“Gerçekten eğitimin yaşı yoktur. Bunu az önce gösterime sunulan eserlerle birlikte bir kez daha gördük. Bu güzelliklerinin ortaya çıkmasına vesile olduğu için başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Anadolu Sigorta’ya, Sanat Evimize, ilgili Derneklerimize ve kursiyerlerimize teşekkür etmek istiyorum.


Kazaziye; Türkiye’de şu anda sadece Trabzon’umuzda yapılmakta. Bu çalışma unutulmaya yüz tutmuş sanatımızı insanlığın hizmetine sunmak ve kültürümüz devam ettirmek için fevkalade önemli. Bu sanatla birlikte binlerce kişi ekonomik gelir elde edecekler.


Bu kurs, bizlere göstermiştir ki; insanımıza fırsat verildiğinde o fırsatı en iyi şekilde değerlendirmektedir. Kazaziye sanatının ekonomik bir değer haline getirilmesi mümkündür.


Bu konuda KALKINMA AJANSI’mızın turizm alanında yaptığı duyurudan proje geliştirerek, faydalanabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.



Kursa katılan 20 bayan kursiyerin belgelerini Vali Kızılcık verdi. (V.B.)

6 Ocak 2011 Perşembe

ETHEM TOPAL (ETHEM AGA), DUALARLA UĞURLANDI




Düzköy İlçesi Aykut Beldesinde, Dün Hakk’ın Rahmetine Kavuşan Ethem Topal (Ethem Aga - Piştof Ethem) Bugün Gözyaşları ve Dualarla Hakk’a Uğurlandı.



Akçaabat Doğanköy Beldesi Halkından Mustafa Oğlu Hakkı Sebetçi’nin Kayın biraderi, Aykut’lu Kemençesi Osman Topal’ın babası Trabzon Düzköy İlçesi Aykut Beldesi sakinlerinden (Kart) Osman Oğlu Ethem Topal(67), bugün (06.01.2011 Perşembe Günü) Aykut Beldesi Merkez Camiinde; Öğle namazının edasından sonra Camii Avlusunda kılınan cenaze namazından sonra evlerinin yakınındaki aile mezarlığında gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.


Merhum Ethem Topal’ın cenaze namazı evlerinin yakındaki mezarlık yanında kılınacaktı. Ancak yapılan son bir değişiklik ile cenaze namazı Aykut Merkez Camii Avlusuna kaldırıldı ve Cenaze namazı çok kalabalık bir cemaatin iştiraki ile burada kılındı.


Cenazeye Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk, Doğanköy Belediye başkanı Kazım Atmaca, Aykut Belediye Başkanı Muhammet Topal, Acısu Köyü Muhtarı Tahsin Çelik, Trabzon Karikatür ve Mizahçılar Derneği Başkanı Harun Yavruoğlu ve Trabzon İl Müftülüğü emekli Şefi İsmail Ata, Top-Kar Matbaası sahiplerinden Muhammet ve Rıfat Topal kardeşler ve daha birçok iş adamı, kamu görevlisi ve siyasetçi katıldı.


Merhum Ethem Topal, nefes darlığı nedeniyle kalbinin sıkışması üzerine kaldırıldığı Trabzon Ahi Evran Göğüs Kalp Damar Cerrahi Hastanesi Göğüs Bölümü Acil Kısmında dün saat 15.00 civarında hayata veda etmişti.


Çevresinde sevilen bir kişi olan Ethem Topal’ın ani vefatı büyük üzüntüye sevk etti. O sevecen, güler yüzlü ve insanlara candan davranan bir kişiydi. O, her cenazeye katılmaya özen gösteren, insanların acılarını, dertlerini paylaşmayı severdi. Bu nedenle bazı sevenleri kendisine AGA diye hitap ederdi. Ayrıca silahlara karşı ilgisi nedeniyle bazı dostları kendisine PİŞTOF ETHEM diye takılırlardı.



Merhum Ethem Aga (Topal), uzun yıllar Almanya’nın Münih kentine bağlı bir yerleşimdeki kereste fabrikasında makine operatörü olarak çalışmış ve buradan emekli olmuştu. Merhum Ethem Topal, biri kız, ikisi erkek olmak üzere 3 çocuk babasıydı.


Henüz Genç sayılabilecek Bir Yaşta Ani Olarak Hayatını kaybederek, Aramızdan Ayrılan Ethem Aga’mıza Allah’tan Rahmet, Acılı Ailesine, Eş, Dost, Hısım, Akraba ve Sevenlerine Sabırlar Dileriz.




İrtibat Tel:
Osman Topal (Kemençeci Osman): 0538 970 5357
Hakkı Sebetçi (Ailenin Damadı): 0536 633 6910




HABER ve FOTOĞRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU

CENAZEDEN FOTOĞRAFLAR


































TÜM FOTOĞRAFLAR: MUHAMMET YAVRUOĞLU