14 Temmuz 2010 Çarşamba

Formuzal’dan Vali Kızılcık'a ve Gümrükçüoğlu’na Ziyaret

Moldova’ya bağlı Gagavuzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail FORMUZAL’dan Trabzon Valisi Dr. Recep KIZILCIK’ı ve ardından Trabzon belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamlarında ayrı ayrı ziyaret etti.

Gagavuzya Cumhurbaşkanı Mihail FORMUZAL, bugün(13.07.2010 Salı) Saat 10.30’ da Trabzon Valisi Dr. Recep KIZILCIK’ı makamında ziyaret etti.



Mihail Formuzal, beraberindeki yardımcısı Valeri Yanioğlu, eşi ve oğlu ile Vali Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Çok samimi bir ortamda geçen görüşmenin basına kapalı yapılan bölümünde Türkler'in turistik amaçlı ya da yatırım yapmak için Gagavuzya'ya gelmesini ve Trabzonspor'un kendi ülke takımlarıyla maç yapmasını istediği öğrenildi.

Vali Kızılcık'ın da bu tür sportif faaliyetlere elinden gelen desteği vereceğini belirterek, söz konusu maçın yapılabilmesi için Trabzonspor yöneticileriyle görüşeceğini ifade ettiği öğrenildi.
Türkler'in Gagavuzlar ile tarihi bir beraberliği bulunduğu da anlatan Vali Kızılcık:

''Dili ve geçmişi bir olan milletlerin kendini geleceğe daha iyi hazırlaması gerekir, bu da insanlara ve ilişkilere önem verilerek, yapılır'' dediği kaydedildi.

Formuzal ve beraberindekiler daha sonra Valilikten ayrıldı. (Kaynak: www.medyatrabzon.com)


Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu’na Ziyaret

Moldovaya bağlı Gagavuz Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ve beraberindeki heyet Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde gezi ve incelemelerde bulunmak için ülkemize gelen konuk Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ve beraberindeki heyeti, belediye başkan yardımcılarıyla birlikte belediye önünde karşılayan Başkan Gümrükçüoğlu, konuk Cumhurbaşkanı'na Trabzon Belediyesi’nin tarihi hakkında bilgi verdi.

Gagauzya Cumhurbaşkanı'na Mihail Formuzal ve beraberindeki heyeti Trabzon’da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu:

Tarihsel ve kültürel değerlerimizin birlikte olduğu Gagauzya’ ya karşı millet ve ülke olarak bir bağlılık ve sempati içerisindeyiz.

Kültürel ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesini de belediye olarak çok arzu etmekteyiz. Bu münasebetle büyük bir adım atan ve bizleri ziyaret lütfünde bulunan Cumhurbaşkanımızın bu tarihi kenti ziyaretlerinden şeref duyduğumuzu belirtmek isterim.

Cumhurbaşkanı Formuzal ve beraberindeki heyetin kentimizden güzel anılarla ayrılacağına inanıyorum”
şeklinde konuştu.

Moldova’ya bağlı olarak, 1994 yılından beri Gagavuzya Özerk Bölgesi olarak, varlıklarını sürdürdüklerini belirten Gagavuzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Trabzon’da olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek;

“Burada yaptığımız ziyaretlerde ekonomik, kültürel, eğitim ve sosyal alanla işbirliklerinin geliştirilmesi için çalışmalarda bulunacağız. Kardeş milletler olarak ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Burada gördüğümüz misafirperverlikten dolayı Trabzonlular'a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu ziyaretin anısına Cumhurbaşkanı Formuzal’e telkari işlemeli kahve takımı hediye etti. (Kaynak: www.haber61.net, www.medyatrabzon.com )



HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder