12 Temmuz 2010 Pazartesi

Doğu Türkistan İçin Yürüdüler



Trabzon TÜRK OCAĞI, Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı katliamı
bir yürüyüşle protesto etti.


Filistin halkına karşı yapılan işgal ve katliamlar nedeniyle İsrail’e karşı gösterilen tepkilerin bir benzerinin Çin’in zulmü altında ezilen DOĞU TÜRKİSTAN(ÖZERK UYGUR TÜRK CUMHURİYETİ) için gösterilmediğini belirten Trabzon Türk Ocağı üyesi bir grup genç, Ortahisar’dan Atatürk Alanı’na doğru yürüyerek, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Çin Halk Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan’da Müslüman Türk Ahaliye uyguladığı katliamları protesto ettiler.
Ortahisar’daki Kanuni Anıtı önünde toplanan bir grup Türk Ocağı üyesi genç, Doğu Türkistan Meselesi’ne dikkat çekmek ve Uygur Türk’lerine destek vermek için Uzun Sokak Caddesi’nden Taksim Atatürk Alanı’na kadar yürüdü. Yapılan yürüyüş sırasında sık sık marşlar söyleyerek, sloganlar attılar.

Atatürk Alanı, Atatürk Anıtı önünde toplanan protestocu grup adına konuşan Türk Ocağı üyesi Berkant Parlak, Doğu Türkistan’ın Çin’de Uygur Türk’lerinin yaşadığı özerk bir Türk bölgesi olduğunu, ancak bölgeye özerk denilse de Çin’in işkence ve soykırımı ile yıllardır bölgedeki Türk ve Müslüman nüfusa baskı uyguladığını söyledi.

“Onlarca yıldır şehit edilen Uygur Türk’ü soydaşlarımızın bu durumunu, basın-yayın ve etkin siyasette bulunan siyasetçilerce dile getirilmemektedir” diyen Parlak;

Çoğunlukla 60 yılı içine alan, ama yüz yıllardır yok edilme, soykırıma uğrama siyasetine maruz kalan soydaşlarımızın deyim yerindeyse bıçağın kemiğe dayanmasıyla, sessiz çığlıkları geçen yıl haklı bir başkaldırıya dönüşmüştür. Tarihler 5 Temmuz 2009’u gösterdiğinde yıllarca süren baskıya dayanamayan Uygur Türk’ü soydaşlarımız, haklı başkaldırısına sabaha karşı başlamışlardır.

Çin’li polislerin ve bazı soysuz Çin polisinin desteğiyle kışkırtılan Çin’li işçilerin saldırısıyla ilk önce 18 Uygur Türk’ü şehit edilmiştir. Panzerlerle çoluk çocuk-yaşlı demeden soydaşlarımızın canlı canlı bedenlerinin üzerinden geçilmiş, bedenleri ezilerek, şehit edilmişlerdir.

Bu olayın ardından seslerini yükselten binlerce soydaş Uygur Türk’ü evlerinden, ana-babalarından, eşlerinden, çocuklarından zorla alınarak tutuklanmış, işkence ve tutuklu evlerine götürülmüş ve daha da önemlisi ata soydaşımızın birçoğu şehit edilmiştir.

Bu sene Filistin için çıkan sesler, Çin katliamları için nerede? Hümanist geçinenler, milliyetçi geçinenler, Müslüman geçinenler bunu neden göz ardı etmektedir.

Türk kardeşlerini unutmayan milletimiz bu soykırıma da tepkisini koymalıdır. Şimdi sıra Sen’de Ey Türk Milleti”
dedi. (www.medyatrabzon.com - 12 Temmuz 2010)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder