16 Temmuz 2010 Cuma

VALİ KIZILCIK: “ OF’DAKİ SEL AFETİ TEHLİKESİ UCUZ ATLATILDI”

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Of ve köylerinde aşırı yağış nedeniyle beklenen sel afeti tehlikesinin devletin almış olduğu önlemlerle can kaybı olmadan atlatılmış olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Dün(14.07.2010 Çarşamba günü), saat 18.00 sularında, Of ilçesinde başlayan şiddetli yağmur nedeniyle Of-Çaykara-Uzungöl yolu, Of’a bağlı Esenköy, Sarıbey, Yemişalan, Sefaköy, Ağaçbaşı, Fındıkoba, Çukurova, Uluağaç, Pınaraltı, Aşağı Kışlacık köyleri başta olmak üzere muhtelif yerlerde yol tahribatları olmuş, yollar trafiğe kapanmış, bazı yollar da tedbir amaçlı olarak kapatılmış ve birçok yerde heyelanlar meydana gelmiştir. Bu civarda yaşayan vatandaşlarca sel afeti son 50 yılın en büyük afetlerinden biri olarak değerlendirilmektedir.
Olay meydana geldiği anda Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, başta İlçe Kaymakamı olmak üzere tüm ilgilileri talimatlandırmış, il ve ilçedeki tüm ilgililerin olay bölgesine gitmelerini istemiştir. Bölgeye devletin tüm imkânları seferber edilmiş ve çalışmalar aralıksız sürmüştür.

Konu ile ilgili olarak Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık yaptığı açıklamada;

Yağmurun başladığı saatlerde şiddetini devamlı arttırması üzerine çıkması muhtemel olumsuzlukların önlenmesi amacıyla Of-Çaykara-Uzungöl yolu tedbir amaçlı trafiğe kapatılmıştır. Uzungöl beldesindeki tatilcilerin yola çıkmaması hususunda gerekli uyarılarda bulunulmuş, Of Kaymakamlığı’nda kriz masası oluşturulmuştur.

Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Karayolları, İl Özel İdaresi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Tedaş, Sağlık Grup Başkanlığı’nın koordineli çalışması yanında özel sektörden de iş makineleri temin edilerek, yaklaşık 7 saatlik bir çalışma ile saat 24.00 civarında Of-Çaykara-Uzungöl yolu ulaşıma açılmıştır. Bu süre içersinde geçiş izni verilmeyen yolcular Of’ta mevcut okul pansiyonları ve öğretmen evinde misafir edilmişlerdir.
Ayrıca gece boyunca heyelan görülen köylerimizde çalışmalar sabaha kadar devam etmiş, bu kapsamda İkidere Köyünde heyelan altında kalan 4 vatandaşımız sağ ve sağlıklı olarak çıkarılarak, hastaneye sevk edilmişlerdir.

Yine yukarıda saydığımız köylerimizdeki heyelanlar ve tahribatlarla ilgili olarak İl Özel İdaresine bağlı iş makineleri aralıksız olarak, çalışmalarına devam etmekte olup İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince de hasar tespit çalışmaları yapılmaktadır”
dedi.

Vali Kızılcık, Of İlçesinde meydana gelen sel afetinin devletin almış olduğu önlemler sayesinde can kaybı olmadan atlatılmış olmasının sevindirici olduğunu belirterek,
“Şu an itibariyle köylerimizin anayolları açık olup, köy içi yolların da heyelandan doğan olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Vali Kızılcık, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasından sonra tüm mağduriyetlerin devletimizin imkânları ölçüsünde giderilmeye çalışılacağını belirterek,
“Bu afet süresi içersinde yoğun bir çalışma icra eden tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. (BASIN BÜROSU)


HABER: Muhammet YAVRUOĞLU


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder