12 Temmuz 2010 Pazartesi

HACISALİHOĞULLARI DÜZKÖY YAYLASINDA TOPLANDILAR


Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan Hacısalihoğulları Ailesi Mensupları,
3. Birlik Toplantısı için 11 Temmuz 20120 Pazar Günü Trabzon İli,
Düzköy(Haçka) Yaylasında büyük bir coşkuyla bir araya geldiler.


Hacısalihoğulları Ailesi, Türkiye’de geniş bir yelpazeye sahip ailelerdendir. Bu ülkeye, tarihin derinliklerinden gelen bir hizmet aşkı, tutkusu onları birleştirmiş. Ülkede örnek bir aile olmanın, olabilmenin sorumluluğu ile mücadelelerini yürüten bir ailedir. Vatanın birlik ve beraberliği için her zaman en ön safta yer almışlar ve almaya da devam etmektedirler. Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin çimentosu, harcı olmuşlardır.

Bu tarihi misyonunu yerine harfiyen yerine getiren Hacısalihoğulları, Türk ve İslam hamuruyla yoğrulmuş, Alparslan’ların, Kılıçarslan’ların, Osman ve Orhan gazilerin, Yavuz ve Kanunilerin yiğit torunları olarak, birlik ve beraberlik için Anadolu Türk birlik ve bağımsızlığının teminatı olmanın verdiği şevkle Dernek Başkanlığının çağrısını duyanlar Trabzon Düzköy Yaylasına koşmuş.

Rahatsızlığı nedeniyle bu tarihi buluşmaya katılamayan Hacısalihoğulları Derneği Başkanı Keleş Hacısalihoğlu’nun yerine onun eksikliğini aratmayan, Trabzon Şoförler Cemiyeti eski Başkanı Engin Hacısalihoğlu, koşuyor, koşturuyor, başarısını kanıtlıyor. Bir aksaklık çıkmaması için çırpınıyor. Öyle ya bir ailede bile 3- 5 çocuğu bir araya getirmenin zorluğunu bilenler onun bu gayretini takdirle karşılıyorlar.

Evet, coşku dolu gönüllerle Düzköy Yaylasına koşan Hacısalihoğulları, Birlik Otağında toplandılar. Adeta Düzköy Yaylasındaki yüce dağın başında bir günlüğüne de olsa bir köy, bir büyük oba oluştu. Her taraf insanlarla, Hacısalihoğullarıyla kaynaştı.

İnsanlar tanıştı, konuştu, birlik oldu. Buluşmaya ilk gelenler arasında Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu vardı. Hacısalihoğullarının 3. Büyük Buluşmasına eşiyle birlikte geldi. Ardından Trabzonspor As Başkanı Hayrettin Hacısalihoğlu da eşiyle birlikte Hacsalihoğulları’nın geçici obasına geldi.

Dernek Başkanı Engin Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu’nu merak ediyordu. Ama yoğun programı nedeniyle henüz obaya gelememişti. Bu arada program başladı. Ve nihayet TTSO Başkanı M. Suat HACISALİHOĞLU da geldiler.


Programın sunuculuk görevini Bölgemizden uydu yayını yapan “Mavi Karadeniz Televizyonu”ndan Gülşah KAYA yürüttü.

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Engin HACISALİHOĞLU, Derneğin amaç ve hedeflerini sıraladı. Ve “Amacımız, Hacısalihoğulları arasında eğitim, sosyal ve sağlık alanlarında birlik ve beraberliğimizi sağlamaktır” dedi.


Ardından Kürsüye çıkan Gümüşhane Valisi Enver SALİHOĞLU, birlik ve beraberlik mesajı verdi:

“Ülkemize ta Orta Asya’dan gelip bu ülkeyi yurt tutan, vatan yapan tüm insanları sevgi ve saygılarımla anıyorum.

Ailelerin en temel görevi eğitimdir. Hele kendisini köklü aile sayan aileler için bu daha da önemlidir. Hacısalihoğulları büyük bir ailedir. Bütün aileleri toplumun eğitimine katkı sağlamaya, çocuklarını iyi yetiştirmeye davet ediyorum.

Şüphesiz bizim ailemizin iyi aile olması, diğer ailelere karşı bir üstünlük değildir. Bütün aileler, Türkiye’de yaşayan bütün insanlar iyi bir geçmişe sahiptir. Bizim yoğunluğuz bilakis Türkiye için bir güçtür, önemli bir destektir. Başkalarına üstünlük anlamımda değildir.

Dâhili olarak başkalarına hizmet etmeyi, hürmet etmeyi şiar edinmiş bir aileyiz. Babalarımızdan, babalarımız kendi babalarından yedi sülalesinden böyle görmüş bir aileyiz. Başkalarına üstünlük sağlamak yerine başkalarına hürmet etmeyi, başkalarıyla paylaşmayı sağlamalıyız. İyi ki böyle bir ailenin çocuğuyum. Bu ailenin bir evladı, ferdi olarak, ailemizle gurur duyuyorum. Hepinizle gurur duyuyoruz.

Türkiye birçok sorunla mücadele ediyor. Bu sorunların paylaşılmasında Hacısalihoğlu ailesi, her zaman önemli görevler üstlenmiştir, Bundan sonra da üstlenecektir. Hiçbir sorunlarının olmaması insanların aynı oldukları, aynı düşündükleri anlamına gelmez. Türkiye hizmet bakımından, İnsanlığa hizmet bakımından ailelere hizmet bakımından mutlaka farklılık olacaktır. Böyle bir ailenin ülkeye çok yararlı olacağına inanıyorum.

Bu etkinliği düzenleyen başta Engin Bey ve derneğin temelleri atan Keleş Bey kardeşimize teşekkürler ediyorum. İnşallah bu bayrak elden ele devam eder. Daha genç kardeşlerimiz birlik beraberlik, rekabetten ziyade birlik beraberlik içinde elden ele bu bayrağı en iyi şekilde taşırlar. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Daha sonra mikrofon gezdirilerek, söz Mualla Hacısalihoğlu:
“Ben 85 yaşındayım. Hukukta, tıpta ve her yerde, eğitimde okuyun, okuyun… İşte bu kadar…” dedi.

Ardından Düzköy Belediye Başkanı Salih Bakal;

“Hacısalihoğullarını Düzköy Yaylasında ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Ve Düzköy yaylamızı seçtiklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Ardından Cumhuriyet Savcısı olduğunu öğrendiğimiz bir Hacısalihoğlu;

“Hacısalihoğullarının şanlı tarihinden, geçmişinden hep gurur duyduk. İnşallah Başkan Engin Hacısalihoğlu’nun katkılarıyla daha da güzel şeyler olur” dedi.

Konuşmaların ardından müzik eşliğinde horon oynadı. Ardından davetlilere etli pilav, ayran ve baklava ikram edildi. Ayrıca isteyenler geçici obada kurulan kasaplarda et, köfte yeme ve gezici manavdan meyve ve benzeri ihtiyaçlarını giderme fırsatı buldular.

Ayrıca geçici obada kurulan diğer seyyar mağazalarda alışveriş yapmak isteyenler bu fırsatı değerlendirdiler.


Daha sonra Trabzon İskenderpaşa Camiinin Müezzini Davut Süer hocanın yaptığı duaya herkes elerini kaldırarak, amin sesleriyle oba inledi.

Verilen yemek arasından sonra davul zurna eşliğinde folklor ekibinin horonuyla ve müzik ile devam edilen buluşmada genç kızların 10 TL. den sattıkları tükenmez kalemlerde yazan numaralara bisiklet çekilişleri yapıldı. Ancak sunucu Gülşah Kaya’nın yaptığı tüm çekilişlerde çıkan numaraların taliplileri ortaya çıkmadı. Bisikletler Derneğe kaldı.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU


3. HACISALİHOĞULLARI BULUŞMASINDAN GÖRÜNTÜLER:




















































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder