30 Temmuz 2010 Cuma

Vali Kızılcık Gençlik Yayla Hareketi Üyelerini Kabul Etti

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Dernekpazarı Belediyesi tarafından yürütülen Gençlik Yayla Hareketi (Highlands Youth Action) isimli proje kapsamında Trabzon’a gelen katılımcı gençleri bugün (30.07.2010 Cuma) saat 14.30’da makamında kabul etti.
Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca hibesi sağlanan Gençlik Yayla Hareketi isimli projenin katılımcıları Trabzon’u ziyaret ettiler.

Mısır, Somali, Bangladeş, Fas, Filistin, Türkmenistan, Endonezya, Suriye, Polonya, İtalya, İspanya ve Almanya’dan gelen katılımcıları makamında kabul eden Vali Kızılcık, gençlerin kültürlerarası anlayış, hoşgörü ve kültürel mirasa sahip çıkma çabası ile bir araya gelmesini, dostlukların pekişmesinin ve kültürlerin paylaşılması çabasının takdire şayan olduğunu söyledi.

Gençlere çeşitli hediyeler veren Vali Kızılcık, daha sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan proje ile Trabzon'un yayla kültürü temasıyla tarihi ve sanatsal kültür mozaiğini birleştirerek, gençlik ve spor kenti olan Trabzon'u dünya gençlerine tanıtmak amaçlanıyor.

Öte yandan Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi, Gençlik Yayla Hareketi (Highlands Youth Action) isimli proje kapsamında Trabzon’a gelen katılımcı gençleri ağırladı. Üyeler Trabzon’un bazı tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder