16 Temmuz 2010 Cuma

Yarın, Fındık ve Fındık Üreticilerinin Sorunları Tartışılacak

“Fındığın dünü, bugünü, yarını” Paneli ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli ürünlerinden fındık ve fındık üreticilerinin sorunları masaya yatırılıyor.

Yüzde 70’i Türkiye’de üretilen ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en stratejik ürünlerinden olan fındık, yeni fındık sezonu açılmadan önce tartışmaya açılıyor.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ile Trabzon İli Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan “Fındığın Dünü, Bugünü, Yarını” konulu panel, yarın (17 Temmuz Cumartesi Günü) Saat 14.30’da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılacak.

Fındık Paneline konuşmacı olarak; Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Doç. Dr. Gökhan Günaydın, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Sağlam, Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, Fiskobirlik Teftiş Kurulu Başkanı Tuncer Kasapoğlu ve Trabzon İli Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Kamil Reis katılacaklardır.

Fındık üreticisinin sorunlarına çözüm bulabilmesi, ürününün gerçek değerini bulabilmesi ve ortak tavır alınabilmesi için güç birliği yapması lazımdır. Güç birliği için ise bu yararlı paneli izlemesi gerekir.

HABER ve FOTO: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder