9 Kasım 2019 Cumartesi

VALİ İSMAİL USTAOĞLU: "GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ŞÜKRANLA VE RAHMETLE YÂD EDİYORUZ"



TRABZON – Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, yayınladığı mesajında: "Türkiye Cumhuriyeti'nin asil fertleri ve yılmaz savunucuları olarak, vefatının 81. Yılında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, övgüyle ve özlemle anıyoruz."


VALİ İSMAİL USTAOĞLU'NUN 10 KASIM MESAJI

"Tarihe mâl olmuş, tarihin seyrinde asırlarca unutulmayacak derinlikte izler bırakan şahsiyetler, vefatlarının ardından sadece yas tutmakla değil, düşünceleriyle, geride bıraktıkları eserlerle, büyük fedakârlıkları ve gayretli çalışmalarıyla daha çok yâd edilir. Bizler de büyük emeklerle kurduğu, 'En Büyük Eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin asil fertleri ve yılmaz savunucuları olarak, vefatının 81. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, övgüyle ve özlemle anıyoruz.


Atatürk; 'BENİM NAÇİZ VÜCUDUM ELBET BİR GÜN TOPRAK OLACAKTIR. FAKAT TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR'

Sözleriyle, aziz bildiği milletine armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin kalkındırılmasını, her bakımdan çok güçlü hale getirilmesini ve böylelikle geleceğe daha emin adımlarla taşınmasını vasiyet etmiştir.

Bizlere düşen de bu kıymetli vasiyete ve büyük mirasa sadık kalarak, Cumhuriyetimizi, yine Atatürk'ün deyişiyle; 'MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNİN ÜZERİNE' çıkarma gayretimizi, azim ve kararlılığımızı her daim diri tutarak, bizden sonraki kuşakların da bu şuurla yetişmesini sağlamaktır. 

Bu duygularla, milletimizin her bir ferdinin canından üstün tuttuğu vatanımızı işgallerden kurtaran, sonrasında Cumhuriyetimizi kuran ve bu günlere gelmesinde fiilî ve fikrî mücadelesiyle dünyanın imrendiği bir irade ve liderlik örneği ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü bir kez daha şükranla ve rahmetle yâd ediyorum. Ruhu şâd olsun!"

09.11.2019


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder