9 Kasım 2019 Cumartesi

HZ. PEYGAMBERİMİZİN DOĞUM GÜNÜ OLAN MEVLİD KANDİLİ'NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

TRABZON - Ülkemizdeki tüm camilerde olduğu gibi Trabzon'da da, Vakfıkebir İlçesinde de Mevlid Kandili dolayısıyla camiler, ibadet etmek isteyen vatandaşlarla doldu, taştı.


Vakfıkebir ilçesinde Mevlid Kandili coşkuyla idrak edildi. Vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren camilere gelmeye başladı. Kandil dolayısıyla ilçedeki camilerde Kur'an-ı Kerim, Mevlîd-i şerif, ilâhi ve kasîdeler, salât-ü selâm ve tekbirler okundu. Ayrıca gecenin önemi ile ilgili sohbet ve vaaz-ı nasihatler yapıldı, duâlar edildi ve hep birlikte cemaatle namazlar kılındı.


Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın da iştirak ettiği Merkez Yeni Camii'deki program akşam namazının kılınmasıyla başladı. Namazın ardından din görevlileri Kur'an-ı Kerim, Mevlîd-i şerif, ilâhi ve kasîdeler, cemaatin de iştirakiyle tekbir ve salavâtı şerîfeler okundu.

İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın gecenin anlamı, önemi ile ilgili yaptığı sohbetinden sonra İlçe Vaizi Ekrem Akbaş'ın yaptığı duâ ve Müftü Köksal'ın kıldırdığı yatsı namazıyla program sona erdi.  

(Mithat Güdü - 08.11.2019


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder