15 Kasım 2019 Cuma

"ÂLEMLERE RAHMET PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED (S.A.V.) EN GÜZEL ÖRNEK, EN İDEAL BİR ŞAHSİYETTİR"

TRABZON - Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal: "Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), en güzel örnek ve ideal bir şahsiyettir."


Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nün "2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında, Vakfıkebir Merkez Eski Camii'de 'Sabah Namazı Buluşması' programı düzenlendi.

Namazdan önce vatandaşlara sohbette bulunan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in kendisine uyulması gereken en güzel örnek ve ideal bir şahsiyet olduğunu ifade etti.


İlçe Müftüsü Köksal, Bu yıl ki 'Mevlid-i Nebi Haftası'nın ana teması olan "Hz. Peygamber ve Aile" konusu etrafında, merkez eski camide sabah namazı öncesi yaptığı sohbetinde, Hz. Peygamber (s.a.s)'in ailesi, çevresi ve toplumla olan ilişkilerinden söz ederek O'nun her yönüyle kendisine uyulması ve rol model alınması gereken en güzel örnek ve ideal bir şahsiyet olduğunu ifade etti.

Dünya nimetlerinin geçici ve aldatıcı olduğunu hatırlatan Müftü Köksal, hayatın Kur'an'a ve Hz. Peygamber (S.A.V.)'e göre yaşanmasıyla anlam kazanacağını, hem dünya hem de ahiret saadeti için Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'e tabi olmak gerektiğini; O'na tabi olmanın ise O'nun yaşadığı gibi yaşamakla mümkün olabileceğini söyledi.

Daha sonra sabah namazını da kıldıran Müftü Köksal, namazdan sonra da tüm şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimiz ile din ve devlet adamlarımızın ruhları ve milletimizin birlik-beraberliği, sağlık ve afiyeti için dua yaptı. Vaiz Yusuf Kaya'nın okuduğu aşrı şerif ve yapılan tesbihâtın ardından cemaate çorba ikramında bulunuldu.

Mithat Güdü - 15.11.2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder