19 Eylül 2010 Pazar

Zigetvar’da Cihan Padişahı anıldı


Trabzon doğumlu ünlü Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın Macaristan’da anıldığı bu yıl ki törenler sönük geçti.

Her yıl geleneksel olarak Macaristan’ın Zigetvar kentinde düzenlenen, Trabzon doğumlu ünlü Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın anıldığı bu yıl ki törenler sönük geçti.

Türkiye ve Trabzon’un yeterince ilgi göstermediği organizasyona Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Kemal Gür ve TTSO heyeti yer aldı.

Zigetvar Belediye Başkanı Dr. Rodek Gyula başkanlığında yapılan anma törenine Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Kemal Gür, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Sağlam, Mustafa Zihni Serdar, TTSO Dış Ekonomik İlişkiler Temsilcisi Hakan Savaş, anıt heykellere çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu.

Törenler, her yıl olduğu gibi, Türkiye, Hırvatistan ve Macaristan yetkililerinin katılımı ile yapıldı. 1566 yılında Zigetvar kuşatmasında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman ve Zigetvar Kalesi Komutanı Mikloş Zirinyi’nin anıtı önünde yapılan tören bu yıl sönük geçti.

Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi ve aynı zamanda Trabzonlu olan Kemal Gür, yaptığı açıklamada;

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Belediyesi ve Büyükelçiliğimiz önümüzdeki anma törenlerini hemşerimiz Kanuni Sultan Süleyman’a yakışır hale getireceğiz.

Zigetvar ve Trabzon, iki ülkeyi Macaristan ve Türkiye’yi dost ve kardeş olma yolunda birleştirmektedir. Gelecek yıl Büyükelçilik olarak, organizasyona devlet olarak, daha fazla sahip çıkacağız“
dedi.

(www.haber61.net - 17 Eylül 2010)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder