19 Eylül 2010 Pazar

Çalıştayı(Semineri) Yapıldı Çalıştayı(Semineri) Yapıldı


Trabzon Eğitime Önem Veriyor. Bu Konuda Hazırlanan SONUÇ RAPORU İlgili Birimlere Sunuldu.

Trabzon Valisi Kızılcık tarafından başlatılan 2. Trabzon Eğitim Çalıştayı(Semineri); 15–16 Eylül 2010 tarihleri arasında Trabzon Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın katılımıyla yapıldı.

Çalıştaya katılan ve eğitimcilere seslenen Vali Kızılcık, yürütülen çalışmadan dolayı katılımcılara teşekkür ederek,

Düzenlediğimiz bu çalıştaylar ile 2010–2011 Eğitim-Öğretim döneminde, ülkemizde daha başarılı, insanlığa daha fazla katkı sağlayacak olan geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi yetiştirme imkânı bulacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Düzenlenen çalıştaylar ile tüm sorunların sihirli değnek dokunarak, biran da çözülmeyeceğinin farkında olduklarını ifade eden Vali Kızılcık,

“Buralarda fikir paylaşımında, sorunları tespit etmede son derece önemli platformlar olduğunu değerlendiriyoruz. Buradan çıkacak sonuçların hedefimize ulaşmada bizlere son derece katkı sağlayacağını biliyoruz. Bu anlamda sarf etmiş olduğunuz enerjiden ve yoğun mesaiden dolayı da sizlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çalıştayda katılımcıların birçok tespitinin yanı sıra özellikle velilerin sosyal kültürel sportif faaliyetler konusunda ek maddi külfet getirdiği düşüncesiyle çocuklarını bu çalışmalara katılmalarını istememesinin olumsuz olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, sosyal ve kültürel etkinliklerin kişilik gelişiminde önemli olduğunu belirtti. Trabzon’un Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamına alınması gerektiğinin altını çizen Vali Kızılcık, daha önce görev yaptığı Batman ilinde SODES kapsamında çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Trabzon’un SODES kapsamına alınmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a arz ettiğini kaydeden Vali Kızılcık,

“Batman ilinde SODES kapsamında çocukların sosyal alanda yeteneklerinin gelişmesi, kendilerinin de yeteneklerinin farkına varmalarını ve bizler tarafından da fark edilmelerini sağlamış oluyorduk.

Herkes matematikçi olamaz, herkes öğretmen de olamaz herkesin bir yeteneği, enerjisi vardır. Yeter ki, bizler var olan bu enerjiyi çıkarmasını bilebilelim”
dedi.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ise, geçen yıl merkezi sınav odaklı gerçekleşen bu çalıştayın Trabzon için önemli olduğunu ve sınavların yanı sıra rehberlik ve sanat, spor başlıklarının Trabzon eğitimi için gerekli olduğu hususuna değindi.

Öte yandan öğretmenler, öğrenciler, veliler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dershane temsilcileri, eğitim müfettişleri, akademisyenler, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri, Bilim Sanat Merkezi temsilcileri, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü temsilcileri ile Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi üyelerinin katıldığı çalışma iki gün sürdü.

Çalıştayda; Sosyal, Sportif ve Kültürel Faaliyetler, Yöneltme, Yönlendirme ve Ailenin Eğitimdeki Rolü, SBS, YGS/LYS merkezi sınavları konularında 94 kişinin katıldığı ve üç komisyon halinde çalışmalarını tamamlayan ekipler, mevcut durum değerlendirmesi, sorunlar ve çözüm önerilerini içeren sonuç raporunu hazırlayarak, ilgili birime sundular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder