23 Ağustos 2010 Pazartesi

10. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali sona erdi


Bu yıl düzenlenen 10. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali iki gün devam etti ve süt üreticilerine verilen ödül töreni ve sanatçıların türküleriyle sona erdi.

Trabzon’un Tonya ilçesinde Osmanlı Salnameleri'nde de övgü ile bahsedilen Tonya tereyağı adına düzenlenen 10. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 21-22 Ağustos 2010 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

10. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülerle başladı.
Festivalin birinci gününde Hükümet Konağı önünden başlayan festival yürüyüşü Kürtün Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve Süt çeşmesine kadar devam etti.

Festivalin ikinci gününde ise festival alanında en iyi tereyağı yarışması, en çok süt satan üreticiler ve en kaliteli süt satan üreticilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından sanatçılar sahne aldı.

Festivalde konuşan Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Tereyağı Kültür Sanat Festivali'nin kendine has özellikleri olduğunun altını çizerek;

"Tonya'nın tereyağı Osmanlı Salnameleri'nde özellikle övülüyordu. Bu festivalle ilçemizin ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda kalkınması ve tanıtılması yanında tereyağımızı da herkese tattırmayı amaçladık" dedi.

Sunuculuğunu Fatma Şentürk'ün yaptığı festivalin sonunda Sanatçılardan Neşat Aydın, Hüseyin Aydın (Çayan), Mehmet Tak, Sibel Yıldırım, Yılmaz Turan, Onay Şahin sahne aldılar.

Festivale Tonya Kaymakamı Şenol Turan, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Şalpazarı Geyikli Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü Serdar Hindistan, Jandarma Komutanı Yener Ülker, Askerlik Şubesi Başkanı Savaş Çağlar, pek çok gurbetçi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder