15 Ağustos 2010 Pazar

Dr. İrfan Neziroğlu TBMM Genel Sekreter Yardımcılığına atandı

Trabzon’un yetiştirdiği önemli bürokratlardan biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Kanunlar ve Kararlar Müdürü Dr. İrfan Neziroğlu TBMM Genel Sekreter Yardımcılığına atandı.

Uzun süredir TBMM’de görev yapan Neziroğlu, bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmaların karşılığını geç de olsa alıyor. Yaklaşık 15 yıldır Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çeşitli birimlerde görev yapan Dr. Neziroğlu, konusunda Türkiye’de ender birikimde bir insan.

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Işıklar Beldesi’nde olan Neziroğlu; Erdoğdu Mahallesi’nde 1967’de doğup büyüdükten sonra 1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Aynı bölümde Yüksek Lisans yaptı.

“Türkiye’de Demokrasinin Gelişmesinde Etkin Bir Araç Olarak Yazılı Basının Rolü: Cumhuriyet, Hürriyet, Milliyet ve Tercüman gazetelerinin 1950-1980 Yılları Arasındaki Askeri Müdahalelere Yaklaşımı" konulu tezini kitaplaştırdığı "Türkiye`de Askeri Müdahaleler ve Basın" adlı kitabının yanı sıra birçok yayınlanmış eseri de bulunan Neziroğlu, aynı zamanda Yasama Derneği’nin de başkanlığını yapıyor.

Dr. Neziroğlu, "Uluslar arası Politikada Düzenin Olabilirliği: 1989 Sonrası Yeni Dünya Düzeni" başlıklı yüksek lisans tezinin ardından "Türk Cezaevi Sisteminin Mevzuat ve Uygulama Açısından Uluslar arası Standartlarla Karşılaştırılması ve F Tipi Cezaevleri" konusunda LLM tezi yazdı.

Bu dönemde çeşitli Avrupa ülkelerinin yanı sıra yurt içinde birçok cezaevinde incelemelerde bulundu. Bu genç yaşına rağmen birikimiyle Türkiye’de öne çıkan Neziroğlu, alanında Türkiye’de geleceği en parlak bürokratı olarak gösteriliyor. (www.akcaabathaber.com - 14 Ağustos 2010 Cumartesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder