26 Ağustos 2010 Perşembe

ALİ KEMAL SARAN TABURCU OLDU


Ahi Evran Göğüs, Kalp Damar Cerrahi Hastanesinde bypass ameliyatı olan Malatya Valisi M. Ulvi SARAN’ın babası, Trabzon MAZLUMDER eski Başkanı, emekli Müftü ve Yazar Ali Kemal SARAN(76), dün taburcu oldu.

Çaykara Akdoğan köyü doğumlu olan Hemşehrimiz Malatya Valisi Doç. Dr. M. Ulvi SARAN’ın babası, Trabzon MAZLUMDER eski Başkanı, emekli Müftü Ali Kemal SARAN(76), bypass ameliyatından sonra tedavisi tamamlanarak, Ahi Evren Göğüs, Kalp Damar Cerrahi Hastanesinden dün taburcu oldu.

Ali Kemal SARAN, bu yaz mevsimini yayladaki evlerinde geçirirken astıma bağlı olarak nefes darlığından zorlanıyordu. Son bir hafta içerisinde göğsünde sıkışma ve sol omuz bölgesinde ağrı oluşunca endişelenmiş ancak hiç kimseye bir şey söylememiş. Doktora görünme düşüncesi ile 19 Ağustosta Trabzon’a gelmiş, ancak ağrısı devam ettiği halde yine kimseye bir şey söylememiş. Ancak 20 Ağustos’ta ağrı artınca oğluna durumu bildirince derhal onu Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahi Hastanesi Acil Servisine kaldırmışlar.

3-4 gündür devam eden ve 15-20 dakika süren göğüs ağrısı şikâyeti ile 20 Ağustos 2010 Cuma Günü Saat 08.20 sularında Ahi Evren Göğüs, Kalp-Damar Cerrahi Hastanesi Acil Servisine başvurmuş.

Acil serviste muayenesi, tahlil ve tetkikleri yapılarak, hasta yine acilen hastane anjiyografi ünitesine alınarak, anjiyo yapılmıştır. Ali Kemal sARAN Hoca, hemen aynı gün ameliyata alınarak, başarılı bypass ameliyatı gerçekleştirilmiştir.

Ali Kemal SARAN Hoca ameliyattan sonra bir süre yoğun bakımda kalmış ve değerler normale erişince servise alınmış ve orada da tedavisi devam etmiştir. Tedavisinin ardından doktorlarının uygun görmesi üzerine 25.08.2010 Çarşamba günü(ameliyatın 5. Günü) hastaneden taburcu olmuştur. Halen evinde istirahat etmekte olup, sağlık durumu iyidir.

Ali Kemal Saran hocanın anjiyo kardiyolojisi Prof. Dr. Şükrü ÇELİK ve Uzm. Dr. Levent KORKMAZ tarafından ve ameliyatı ise Op. Dr. Sefer USTA ve Op. Dr. Candan Cudi ÖKTEN’nin gözetiminde bir ekip ile yapıldı.

Kriz anında, ambulansla onu hastaneye ulaştıran, acilde ilk müdahaleyi yapan, anjiyo ve bypass ameliyatını gerçekleştiren sonra serviste birkaç gün kendisiyle ilgilenen herkese Ali Kemal saran Hocanın sevgi, saygı ve selamları var. Sağlığına kavuşması için ilgilenen, uzaktan, yakından bizzat ya da telefonlarla, mesajlarla arayan, soran herkese müteşekkir olduğunu söyleyen Ali Kemal SARAN hoca şimdi ilaçlarına devam ederek, istirahat ediyor.

Yine Trabzon’un yetiştirdiği değerlerden olan Samsun Valisi Hüseyin AKSOY’un babası Arslan AKSOY da Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde safra kesesinden ameliyat olmuş, sağlık durumu iyidir.


Bizler de Sevgili Ali Kemal SARAN hocamıza ve Arslan AKSOY Ağabeyimize geçmiş olsun dileklerimizle Allah’tan acil şifalar dileriz.


HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder