26 Ağustos 2010 Perşembe

Vali Kızılcık, Erenler Yaylası’nda Halkın Verdiği İftardaydı

Ramazan ayında genellikle kırsaldaki vatandaşlarla bir araya gelip onlarla iftarını açmaya özen gösteren Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, bu sefer de Maçka’nın Sındıran Köyü Erenler Yaylası’na konuk oldu.

Maçka’nın Sındıran Köyü Erenler Yaylası’ndaki iftar yemeğine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın yanı sıra eşi Sema Kızılcık, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Özkan, Akçaabat Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Doğanköy Belediye Başkanı Kazım Atmaca, bazı misafirler ve medya temsilcileri katıldı.

Erenler Yaylası’nda Halk ile iç içe iftar

Erenler Yaylası’nda vatandaşlarla birlikte orucunu açıp iftarını yapan Vali Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, vatandaşlarla iç içe olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.

Sındıran Köyü’nde geleneksel olarak Ramazan ayında her yıl düzenlenen toplu iftar yemeğine vatandaşların davetini kırmayarak katılan Vali Kızılcık, Ramazan ayının yardımlaşmanın ve dayanışmanın en üst seviyeye çıktığı ay olduğunu belirterek, Ramazan ayının tüm İslam âlemine sağlık, mutluluk ve barış getirmesi temennisinde bulundu.

Kışın kar mücadelesi esnasında ziyaret ettiği Sındıran Köyü’nde halkla sohbet ederken Ramazan ayında uyguladıkları bu güzel gelenekten etkilenerek iftarda kendileriyle olma sözü verdiğini belirten Vali Kızılcık,

“Şimdi o sözümüzü tutmanın ve sizlerle birlikte orucumuzu açmanın huzurunu yaşıyorum. Devlet, hiçbir vatandaşını yalnız bırakmaz. Biz her zaman hepinizin yanındayız. Bunu asla unutmayın” dedi.

İftarını yaptıktan sonra vatandaşlarla sohbet eden Vali Kızılcık, yayla halkının sorunlarını da dinledi. Vatandaşlarla sohbet sırasında Vali Kızılcık’a fıkra anlatıp tiyatro gösterisi sunan 8. sınıf öğrencisi Salih Kara tiyatro eğitimi almak istediğini bu konudan Vali Kızılcık’tan destek beklediğini söyledi. Bunun üzerine Vali Kızılcık, Kara’ya her türlü desteği vereceğini ve ideali olan okula gitmesini sağlayacağının sözünü verdi.

Sındıran Köyü Erenler Yaylası’nda yıllardan beri gelenek haline gelen ve her Ramazan’da köy halkının toplu iftar yaptığını ifade eden Muhtar İsmail Alevoğlu ise,

“Geleneksel iftar yemeğimize katılıp bizleri onurlandıran Sayın Valimize ve saygıdeğer eşleri hanımefendiye köyümüz halkı adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı iftar sonrasında yaylalarına ilk defa bir valinin geldiğini söyleyen Erenler Yaylası’nın sakinleri, mutluluklarının göstergesi olarak Vali Kızılcık’tan izin alarak havai fişek gösterisi yaptılar.

Vali Kızılcık ile Erenler Yaylası’nda iftara katılan Sema Kızılcık ise yayladaki bir eve konuk oldu ve iftarını ev halkı ile birlikte yaptı.

Bayan Kızılcık, “Bu akşam Maçka ilçemizin Erenler Yaylası’nda vatandaşlarımıza konuk olduk. Vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirdiysek ne mutlu bize” diye konuştu.

Bayan Kızılcık’ın evlerine misafir olduğu aile bireyleri ise, evlerine misafir olup kendilerine devletin sıcaklığını hissettirdiği için Bayan Kızılcık’a teşekkür ettiler. (V.B.)


HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

ERENLER YAYLASINDAKİ İFTARDAN GÖRÜNTÜLER:









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder