3 Ağustos 2010 Salı

Trabzon-Sochi Uçak Seferleri Yakında Başlayacak



Trabzon-Sochi arasında yapılacak olan uçak seferleriyle ilgili toplantı bugün yapıldı.


Trabzon-Sochi arasında yapılacak olan uçak seferleriyle ilgili toplantı bugün yapıldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Vali Dr. Recep Kızılcık, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Kiril Federov ve TÜRSAB Karadeniz Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök katıldı.


Açılış konuşmasını yapan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu:

“Amacımız Rusya Federasyonu ile aramızdaki ticari ilişkilerin gelişmesiydi.

Özellikle iş adamları arasında sinerjinin zamanlamanın çok önemli olduğunu görüyoruz. Bundan hareketle yaptığımız çalışmada yazışmalarımız devam etti bunun sonucunda da Rusya Federasyonu’nun bir şirketi ile uçak seferlerini başlatma protokolünü gerçekleştirmiş olduk.

Valimiz ve TÜRSAB Başkanımız da buradalar. Eğer iki ülke arasında ticari ilişki yoksa sosyal olaylarında gelişemeyeceğini düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”
dedi.

TÜRSAB Başkanı Suat Gürkök de, bu uçuşların Trabzon turizmine büyük katkı sağlayacağını belirterek:

Turizm sektöründe ulaşım çok önemlidir. Ulaşım olmayan bir yerle iş yapmanız mümkün değildir.

Ulaşım ne kadar kolay olursa olsun oraya ticaret yapan insanların oraya kolaylıkla ulaşması gerekiyor. Trabzon’a ne kadar çok uçuş sağlanırsa turizme de o kadar katkı sağlayacağını düşünüyorum.

İnşallah eski günlerimize geri döneriz ve iyi oluruz” diye konuştu.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık da, “Biz Trabzon’umuzun vizyonunu belirlerken, şunu ifade etmiştik. Trabzon 4 bin yıllık geçmişi olan coğrafi pozisyonu bu bölgenin hem turizm, hem de ticaret anlamında hem kültürel hem de eğitsel anlamında önemli pozisyondadır.

Gerekli olan politik kararları da almak zorundayız. Bu çerçevede bildiğiniz gibi çok değerli başkonsolos ve sanayi odası başkanının da girişimiyle bir proje başlattık.

Madem kültürel ve sosyal faaliyetleri artırmak hedefindeyiz, biz bu uçak seferlerini başlatalım ve böylece birbirimizi Karadeniz’in iki farklı yakasında olan iki dost ülkeyi ticari kültürel ve turizm anlamında gerçekleştireceğimiz projelerle daha da yakınlaştıralım
” dedi.

"İLETİŞİM VE ULAŞIM ÖNEMLİ"

Vali Kızılcık:

Zira bu global dünyada her iki tarafın kazanmasını temin edecek en önemli unsurlardan bir tanesi ilişkilerin artırılmasıdır.

Zaten medeniyetlerin gelişimine baktığınızda ulaşımın ne kadar önemli olduğunu ve bu çağın global bir köy halinde değerlendirilmesinin iki temel unsurundan birinin ulaşım, diğerinin de iletişim olduğunu biliyoruz.

İşte bu çağın gerekliliğini ve gereklerini yerine getirebilmek için yürütülen bir yıllık çalışmanın sonucu olarak, Sochi - Trabzon Hava Yyolu Hattını önümüzdeki günlerde başlatmanın gururunu yaşıyor olacağız.

Haftanın iki günü olarak başlatılacak bu seferler, ileride belki daha da fazla sayıya çıkacak”
diye konuştu. (Kaynak: www.haber61.net - 03 Ağustos 2010 )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder